Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 5 september 2001
Meepraten over herindeling

Discussiebijeenkomst op 10 september

Wat vindt u van de plannen voor gemeentelijke herindeling in het Westland? Voordat u daarover uw mening kunt geven bij de Volksraadpleging op 19 september is er op maandag 10 september een discussiebijeenkomst in het stadhuis, van Geeststraat1. Iedereen is daarbij van harte welkom!

Tijdens deze bijeenkomst lichten de vijf fractievoorzitters in de gemeenteraad hun voorlopige fractiestandpunt over de gemeentelijke herindeling toe. Vervolgens is er volop gelegenheid om met elkaar en met het gemeentebestuur in discussie te gaan over het voorlopige standpunt dat de gemeenteraad heeft ingenomen.

De avond begint om 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Dit zijn de vragen die in 's-Gravenzande tijdens de volksraadpleging gesteld gaan worden:
Let op uw brievenbus!
Deze week vallen bij alle stemgerechtigden de oproepingskaarten voor de volksraadpleging in de brievenbus. Ook wordt deze week de informatiekrant over de volksraadpleging huis aan huis verspreid.

Commissievergaderingen

Op dinsdag 11, woensdag 12, donderdag 13 en maandag 17 september zijn er openbare commissievergaderingen in het stadhuis. Hieronder kunt u lezen welke onderwerpen er bij de verschillende commissies op de agenda staan. In de agenda's kunnen nog veranderingen optreden. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat een bepaald punt tijdens een vergadering aan bod komt, kunt u het beste vooraf even contact opnemen met de secretaris van de betreffende commissie.

Commissie Wegen en Groen, Verkeer, Sport en Milieu

(dinsdag 11 september, 19.30 uur)

* Voorbereidingskrediet aanleg vrachtwagenparkeerterrein
* Krediet reconstructie Rijnvaartpark

* Voorbereidingskrediet herinrichting 's-Gravenzandse Bosjes
* Krediet speelvoorziening aan de Willem van der Kaaystraat
* Voorbereidingskrediet inrichting omgeving Dorpskerk Commissie Cultuur, Welzijn en Onderwijs
(woensdag 12 september, 19.30 uur)

* Krediet nieuwbouw openbare basisschool De Driekleur
* Herstellen voegwerk buitenberging De Driekleur, gebouw Beatrix
* Aanvullend krediet restauratie Korenmolen Commissie Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en Sociale Zaken
(donderdag 13 september, 19.30 uur)

* Integraal Ontwikkelingsplan Westland

* Afwijzing planschadevergoeding ex art.49 WRO
* Wijziging Verordening lijkbezorgingsrechten
* Aanpassing tarieventabel Legesverordening t.b.v. tarieven reisdocumenten

* Verkoop Woningbedrijf

* Vaststellen Verordening subsidiering inzamelen oud papier
* Begrotingswijzigingen

Commissie Algemeen Bestuurlijke en Economische aangelegenheden (maandag 17 september, 17.30 uur)

* Aanstelling medewerkers brandweer in de sector Westland
* Krediet creëren kantoorruimte en facelift brandweerkazerne
* Nieuwbouw Reddingsbrigade
De agendastukken voor deze vergaderingen kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.
Chemokar volgende week in 's-Gravenzande
Volgende week rijdt de Chemokar door 's-Gravenzande om huis aan huis chemisch afval in te zamelen. De Chemokar rijdt rond en geeft een geluidssignaal.
Er wordt gereden volgens het volgende schema:
maandag 10 september : Het Oudeland en de Bomenwijk

dinsdag 11 september: Zandevelt, inclusief Sand-Ambachtstraat

woensdag 12 september: Vreeburgh en Centrum, inclusief Zuidwind en Oudelandstraat
donderdag 13 september: Wijk oostzijde Kon. Julianaweg, inclusief Nieuwe Vaart en Kon. Julianaweg tussen Hoflaan en Wattstraat vrijdag 14 september (ochtend): Naaldwijkseweg (tussen Zuidwind en Woutersweg), Heenweg en buitengebied
Buitengebied moet bellen
De Chemokar komt in het buitengebied uitsluitend op telefonische afroep langs. Tot het buitengebied worden gerekend de delen van de gemeente die niet in het bovenstaande overzicht zijn genoemd. Hiervoor kunt u 430183 of 430184 bellen.

Rotonde krijgt gemeentewapen

Wethouder B. Tukker (wegen en verkeer) zal op vrijdag 7 september de laatste steen leggen van het 's-Gravenzandse gemeentewapen in de rotonde Monsterseweg / Vreeburghlaan.
Het gemeentewapen dat in gekleurde klinkers op de rotonde wordt aangebracht, is een geschenk van aannemersbedrijf a. de jong 's-gravenzande b.v. ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van dit bedrijf. Het straatwerk gebeurt door straatmakers in opleiding in het kader van een leerlingbouwplaatsproject.
De rotonde is indertijd aangelegd door de provincie Zuid-Holland. De gemeente 's-Gravenzande heeft op haar eigen verzoek onlangs het beheer en onderhoud van de provincie overgenomen.

Openbare hoorzitting

Commissie bezwaar en beroepschriften

De voorzitter van de commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat deze commissie op maandag 17 september 2001 in het stadhuis van s-Gravenzande in vergadering zal bijeenkomen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.
16.50 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer J. van der Ende en medebuurtbewoners tegen het besluit van het college om een parkeerverbod in te stellen in de Koningin Wilhelminastraat te s-Gravenzande.

17.10 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer ing. L.W. Vreugdenhil tegen de fictieve weigering van het college tot het nemen van een handhavingsbesluit.

17.30 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer J.W. Esselink, de heer C.D. van de Merwe, de heer G. Middelman, de heer R.F.B. Dheere, de heer C. Don, de heer J. van Dam, de heer H.D. van Deventer en de heer H. Praktiek tegen het besluit van het college om het verzoek om toekenning van planschade af te wijzen.
19.10 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer P. Vellekoop tegen het besluit van de gemeenteraad om geen medewerking te verlenen aan de bestemmingswijziging van de woning Groeneweg 85 te s-Gravenzande.

19.30 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van mevrouw M. van de Weg-Van Geest tegen het besluit van het college om vergunning te weigeren voor het vergroten van de woning aan de Braillestraat 12 te s-Gravenzande.

19.50 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer P.J.M. Bol tegen het besluit van het college om een bouwstop op te leggen op het perceel Zanddijk 52.

20.10 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer A. Hofman, de heer M. Vellekoop en de heer C.J. van Dijk tegen het besluit van het college om vergunning te verlenen voor het bouwen van een warenhuis op het perceel Van Berckenrodelaan 1 te s-Gravenzande.
Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van de commissie, mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124).
Verkeersbesluit

Spinel wordt woonerf

Op 28 augustus 2001 hebben burgemeester en wethouders besloten om de Spinel in te richten als (woon)erf. Na de instelling van het (woon)erf past de Spinel in de inrichting van de omgeving waar meerdere straten zijn betiteld als (woon)erf. In een erf moet aan het verkeer (ook voetgangers) komend van rechts voorrang worden verleend en wordt er alleen stapvoets gereden. Parkeren is alleen mogelijk in de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen.

Het besluit van burgemeester en wethouders van 28 augustus 2001 luidt:
door plaatsing van de verkeersborden modellen G5 (erf) en G6 (einde erf) van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 wordt de Spinel, gedeelte Heliotroop / Amaril, aangewezen als erf.
Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de dag waarop het besluit is gepubliceerd en tevens dan wanneer de Spinel, gedeelte Heliotroop / Amaril is ingericht als erf.
Tegen dit besluit kan door iedere belanghebbende binnen zes weken na heden een gemotiveerd bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE
s-Gravenzande, worden ingediend. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist. Dit verzoek dient te worden gericht aan de President van de Arrondissementsrechtbank te s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 Den Haag.
Gedurende die termijn ligt het besluit voor een ieder ter inzage in het stadhuis, kamer 201.

Bouwplannen
I. V.O.F. Duinpark s-Gravenzande, Grachtweg 23 te Zierikzee, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een recreatiepark met 184 recreatiewoningen op het perceel Noordlandseweg en t Louwtje, kadastraal sectie M, nummers 669, 702, 726, 1122, 1187, 1255, 1391, 1393. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Buitengebied' omdat op de gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden' geen recreatiepark met 184 recreatiewoningen mag worden gebouwd. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 6 september 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.
II. De heer A. van Blanken, Hazelaarhof 24, heeft gemeld voornemens te zijn een tuinhuisje te plaatsen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5751(ged.), plaatselijk bekend Troubadourlaan 1.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op de gronden met de bestemming 'Veilingterrein' niet is toegestaan om een tuinhuisje te plaatsen.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bevoegd vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 6 september 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijke bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Wet milieubeheer
Melding
Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij de volgende melding hebben ontvangen.

Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer
Olsthoorn & Schouw Transportservice, Naaldwijkseweg 378, 2691 RA s-Gravenzande.

Bovengenoemd bedrijf is ontheven van de vergunningplicht als bedoeld in de Wet milieubeheer en moet voldoen aan de algemene regels van genoemd besluit.

De melding ligt vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu (kamer 112) ter inzage.

Volgende week (10 tot en met 14 september) worden de grijze
Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, , Boelhouwerstraat 1 van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september;
* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij: