FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten wil duidelijkheid over koers Laurus

Op 4 september hebben de vakbonden het eerste overleg gevoerd met de nieuwe topman van Laurus, J. Konings. Tijdens dit overleg heeft FNV Bondgenoten aangegeven dat er duidelijkheid moet komen over de koers van Laurus. Ron Peters, bestuurder FNV Bondgenoten: 'Het is een verstandig besluit van de directie om de ombouw tot nieuwe Konmars voorlopig stop te zetten. Het is voor de werknemers van groot belang dat allereerst de rust in het bedrijf terugkeert. Dat wil zeggen dat de Edah- en Super de Boerwinkels voorlopig operationeel zouden moeten blijven'.

FNV Bondgenoten heeft Konings geadviseerd het nieuw ingezette personeelsbeleid voort te zetten, met voldoende ruimte voor inspraak van het personeel. Daarnaast dient Laurus er volgens de bond voor te zorgen dat de logistieke problemen binnen afzienbare tijd worden opgelost en dat alle IT-systemen in het bedrijf op orde worden gebracht.
De bond heeft er begrip voor dat de kersverse topman de tijd wil nemen om zich te bezinnen over de positie van Laurus. Ron Peters:'We hebben de indruk dat Konings een goede bijdrage kan leveren aan het gezond maken van het bedrijf'.

Het overleg met Konings kwam in de plaats van het CAO-overleg voor de distributie. Op 18 september a.s. staat een CAO-overleg gepland voor de distributiecentra. 'Over de arbeidsvoorwaarden voor alle 42.000 werknemers wil FNV Bondgenoten pas overleg voeren als de koers van Laurus duidelijk is', aldus Ron Peters.

Meer informatie:
Ron Peters, bestuurder FNV Bondgenoten, telefoon: 0495-433104 of
06-22427527
Esther de Bruijn, voorlichter FNV Bondgenoten, telefoon: 030-2738398 of 06-51507377.


05 sep 01 11:08