Politiebericht Eindhoven e.o. 5-09-2001

1e persbericht 5 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Tweede verdachte tasjesroof aangehouden Na een onderzoek is dinsdagochtend rond 10.25 uur een tweede verdachte, een 18-jarige vrouw, in haar woning in Oostelbeers aangehouden. Maandagochtend werd reeds een 20-jarige man in zijn woning in Middelbeers aangehouden. Beiden worden verdacht van het plegen van een tasjesroof op 5 augustus op de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven. Daar werd om 23.00 uur een 19-jarige Eindhovense vrouw beroofd van haar tas met ongeveer fl. 80,=. Beiden zijn voor verder onderzoek in de cel gegaan.

Eindhoven: Verdachten
De politie stelde woensdagochtend een onderzoek in op het terrein van een bedrijf aan de Fransebaan nadat getuigen hadden gezien dat twee personen over de omheining waren geklommen. Op het terrein werden rond
1.00 uur twee verdachte Eindhovenaren (29 en 37 jaar) aangetroffen achter een geparkeerde auto. Bij hen werd een rugzak met inbrekerswerktuig aangetroffen en een busje traangas. Beiden zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Sofi-nummer aanvragen met vals paspoort Na een korte achtervolging werd dinsdagmiddag rond 14.25 uur op de Karel de Grotelaan een 31-jarige inwoner van Londen aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanvragen van een sofi-nummer met een vals paspoort kort daarvoor bij de Belastingdienst. De man is voor verder onderzoek in de cel gegaan en wordt overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Eindhoven: Ramkraak
Op de Geldropseweg is woensdagochtend tussen 3.00 en 4.20 uur door een ramkraak de voorpui van een bedrijf vernield. Wat precies vermist wordt uit het pand is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Vrouw achtervolgd door schennispleger Op de Marathonloop is dinsdagavond rond 19.15 uur een 26-jarige vrouw uit Eindhoven achtervolgd door een schennispleger. De vrouw was aan het joggen toen zij plotseling een schennispleger op een fiets passeerde. De vrouw liep de man voorbij en negeerde hem. De man keerde echter om en achtervolgde de vrouw toen zij in de richting van de Huizingalaan wegrende. Op de Vijfkamplaan is zij een gebouw in gevlucht waarop de man doorfietste. Het gaat om een blanke man, ongeveer 25 30 jaar oud, 1.75 meter lang met een slank postuur en bruin kort haar. De man reed op een donkerkleurige herenfiets, droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een bruine jas.

Eindhoven: Automobilist krijgt fikse bekeuring
De politie zag woensdagochtend rond 2.10 uur een 29-jarige automobilist uit Eindhoven slingerend en continu links rijden. Tijdens een controle bleek dat de man een slok te veel op had, een valse naam opgaf, zijn auto niet verzekerd is en dat hij geen geldig rijbewijs heeft. Een ademanalyse wees een promillage van 0,50 uit. De auto werd op het politiebureau geplaatst en de man kreeg een boete van 1.500 gulden.

Eindhoven: Aanranding
Op de Bayeuxlaan in Eindhoven is dinsdagavond rond 22.45 uur een 17-jarige fietster uit Waalre aangerand. Het meisje fietste daar toen haar in de omgeving van het viaduct van de A67 een jongen tegemoet kwam lopen. Toen ze hem gepasseerd was hoorde ze dat hij haar achterna rende. De jongen pakte het meisje vervolgens bij haar jas en duwde haar van de fiets. Hierop betastte hij haar. Het meisje zag kans om de dader een knietje te geven waardoor ze kon vluchten. Het gaat om een jongen tussen de 17 en de 20 jaar, ongeveer 1.80 meter lang met een smal postuur. Hij droeg een zwarte muts, een zwarte lederen jack en een zwarte broek.

Helmond: Fietser geschept
Op de Houtse Parallelweg is woensdagochtend rond 7.20 uur een 19-jarige fietser uit Helmond door een 29-jarige automobilist, eveneens uit Helmond, geschept. De automobilist reed vanuit de Hoofdstraat de Houtse Parallelweg op. De fietser reed vanuit de Cortenbachstraat de Houtse Parallelweg op en bleef in eerste instantie aan de linkerzijde van de weg fietsen. Toen de fietser naar de rechterkant van de rijbaan reed wilde de automobilist hem inhalen. Plotseling ging de fietser echter weer naar links waardoor hij in botsing kwam met de auto. De fietser is met schaafwonden en vermoedelijk kneuzingen overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Beek en Donk: Inbraak in clubgebouw
In een clubgebouw aan de Heereindsestraat is tussen maandagavond 20.10 uur en dinsdagavond 20.00 uur ingebroken. Uit het gebouw werd een geldbedrag van een paar honderd gulden weggenomen. De dader is binnengekomen door een raam open te breken.

Bergeijk: Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Berkterbeemden Hooge Berkt zijn woensdag om 0.30 uur drie personen gewond geraakt. Een 47-jarige automobilist uit Bergeijk verleende op de kruising geen voorrang aan een 25-jarige plaatsgenoot. De bandweer moest de 47-jarige bestuurder uit de auto bevrijden. Hij had last van zijn rug en zijn nek en is naar het St. Josephziekenhuis vervoerd. Een 36-jarige vrouw die bij hem in de auto zat had een buil op het hoofd en de 25-jarige automobilist had een hoofdwond die in het St. Josephziekenhuis is behandeld.

Elsendorp: Man na bedreiging aangehouden
Op een camping in Elsendorp is woensdag om 1.35 uur een Russische man, waarvan de identiteit nog onbekend is, aangehouden. De man zou dinsdagavond op de camping drie landgenoten hebben bedreigd met een pistool. Hij wilde geld hebben. De man werd ingesloten voor onderzoek. Een vuurwapen werd niet gevonden.

Nuenen: Man in auto aangetroffen
In een auto op de oprit van een woning aan de Oude Kerkdijk is dinsdagochtend rond 8.45 uur een 19-jarige Astenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot diefstal van de auto. De eigenaar trof de man liggend op de achterbank in zijn voertuig aan en waarschuwde de politie. De verdachte is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Someren: Smeedijzeren poort gestolen
Vanaf de oprit behorende bij een woning aan de Nederweertseweg is woensdagochtend tussen 3.45 en 7.00 uur een smeedijzeren poort gestolen. De waarde van de poort is niet bekend. De poort werd door de dader losgemaakt van de betonnen voeten en meegenomen.

Veldhoven: Bestelbus gestolen
Vanaf de Wal is tussen dinsdagavond 17.30 uur en woensdagochtend 7.30 uur een witte bestelbus van met merk Mercedes Benz, type 208D-X, met het kenteken VX-34-ND gestolen. In de bus lagen diverse gereedschappen.