Ingezonden persbericht

TUMBLEWEED vergroot marktaandeel secure content management IDC meldt significante groei in marktaandeel Tumbleweed

AMERSFOORT - 5 september 2001 - Tumbleweed® Communications Corp. (NASDAQ: TMWD), de toonaangevende leverancier van secure content management oplossingen maakt vandaag bekend dat haar marktaandeel in de wereldwijde e-mail scanning markt gegroeid is van 15% in 1999 naar 24% in 2000. Dit blijkt uit een recent rapport van IDC over secure content management (SCM). Volgens IDC bedroeg de totale omzet in de e-mail scanning markt in 2000 $101.4 miljoen en is e-mail scanning het snelst groeiende segment van de SCM markt, waaronder ook anti-virus, Internet acces control, 'employee Internet management' en 'malicious mobile code' vallen. Naar verwachting zal de totale SCM markt groeien van $1.7 miljard in 2000 naar $4.2 miljard in 2005. Tumbleweed biedt een groot aantal oplossingen voor alle segmenten van de secure content management markt.

IDC heeft 'secure content management' als nieuwe markt benoemd. Hieruit blijkt dat zakelijke gebruikers vragen om een internet management tool voor anti-virus, Internet acces control, 'employee Internet management' en 'malicious mobile code'. "Klanten zoeken steeds meer naar mogelijkheden om kosten te verminderen en worden steeds professioneler op het gebied van beveiliging", aldus Brian Burke, senior research analist van IDC's security wordt gestuurd, biedt SCM software, zoals die van Tumbleweed, organisaties de mogelijkheid om een vertrouwensrelatie op te bouwen met klanten, partners en leveranciers. Daarbij worden tegelijkertijd de kosten verminderd en wordt de productiviteit verhoogd. Dit is mogelijk omdat administratie en policy beheer voor de content security van het bedrijf wordt gecentraliseerd."

"We zijn verheugd over onze grote groei in marktaandeel zoals wordt beschreven in het nieuwe rapport, en met IDC's erkenning van de groeiende noodzaak van SCM oplossingen voor 'Global 2000' organisaties" aldus Doug Sabella, President en COO van Tumbleweed Communications Corp. "We realiseren groei in een wereldwijd turbulente omgeving voor IT investeringen. Dit bevestigt dat onze visie overeenkomt met de prioriteiten in investeringen van de klant. Wij bieden organisaties de mogelijkheid hun informatiestroom en beveiligingsapplicaties te beheren vanuit één centraal, op procedures gebaseerd, framework. Tumbleweed biedt significante meerwaarde voor organisaties die een uitgebreide informatie beveiligingsoplossing willen combineren met effectiviteit en kostenbesparing. Die effectiviteit en kostenbesparing wordt bereikt door op papier gebaseerde processen online te brengen.

Tumbleweed's oplossingen bieden klanten een centraal beveiligings- en procedure framework voor de informatiestroom die de organisatie verlaat of binnenkomt. Door gebruik te maken van oplossingen van Tumbleweed kunnen organisaties al hun beveiligingsoplossingen beheren, hun interne netwerk beveiligen, en hun web content en e-mail communicatie beheren. Organisaties kunnen oplossingen van Tumbleweed inzetten om veilige elektronische communicatie buiten hun bestaande netwerk te realiseren. Op deze wijze kunnen klanten informatie afleveren en uitwisselen met hun afnemers, partners en toeleveranciers. Daarbij maken ze gebruik van een veilig, betrouwbaar en meetbaar platform. Omdat Tumbleweed's oplossingen applicatie onafhankelijk zijn kunnen ze integreren met de bestaande infrastructuur en bieden ze de mogelijkheid om beveiligingsprocedures centraal te definiëren en vervolgens voor de gehele organisatie in te zetten.

"Er is een explosieve groei in de vraag naar SCM producten die bedrijfsnetwerken en intellectueel eigendom beschermen tegen virus aanvallen en malicious mobile code" voegt Christian C. Christiansen, Vice President van IDC's security group toe. "We zien in de markt een toenemende vraag naar centraal beheerde SCM software, die confidentiële transacties of klantgegevens kan identificeren, gebruikers en transactionele processen kan authentificeren, en de inhoud kan analyseren. Hiermee kunnen verschillende onderdelen van berichten effectiever en veiliger afgehandeld worden.

Over Tumbleweed Communications
Tumbleweed is de toonaangevende leverancier van applicaties waarmee veilige communicatie en samenwerking via internet gerealiseerd kunnen worden, waardoor internet veilig in een zakelijke omgeving ingezet kan worden. Tumbleweed's applicaties bieden de mogelijkheid om informatie op een veilige manier te delen en belangrijke informatie te beschermen, waardoor klantenloyaliteit wordt vergroot en privacy is gegarandeerd. Bedrijfskosten worden door toepassing van Tumbleweed's applicaties drastisch verlaagd. Hiermee creëert Tumbleweed meerwaarde voor bedrijven.

Klanten die hebben gekozen voor Tumbleweed's oplossingen zijn onder meer American Express, Datek, Van der Moolen, Belastingdienst, de meeste grote banken in Nederland, SEB Bank, NASA, het Joint Research Center van de Europese Commissie, PGGM, Relan, Union Miniere, UPS en KPN.

Tumbleweed Communications is opgericht in 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, CA. Sinds februari 2000 wordt vanuit de vestiging in Amersfoort de Benelux bediend.

CONTACT (niet ter publicatie)

Tumbleweed Communications Corp.
Lianne Verhoeven, Marketing Communications Executive Hardwareweg 2
3821 BM Amersfoort
Tel: 033 4541200
Fax: 033 4541201
E-mail: lianne.verhoeven@tumbleweed.com

Weber Shandwick Netherlands
Walter Hueber
Koninginnegracht 23
2514 AB Den Haag
Tel: 070-3463878
Fax: 070-3643770
E-mail: whueber@weberschandwick.com