STICHTING KORRELATIE

Nieuwe voorzitter Korrelatie

Mevrouw Jetta Klijnsma, de huidige wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie van Den Haag, is vanaf augustus 2001 de nieuwe voorzitter van Korrelatie. Zij is de opvolgster van mevrouw N. Rempt-Halmmans de Jong.

Jetta Klijnsma (44) studeerde geschiedenis in Groningen en volgde daarna de opleiding Hogere Bestuursambtenaar aan de Bestuursacademie Zuid- Holland. Van 1982 tot 1998 werkte zij bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA in diverse functies. Zij nam afscheid als hoofd van een beleidsafdeling. Sinds 1990 is zij gemeenteraadslid van Den Haag en heeft tot 1998 zitting in ondermeer de commisie voor Welzijn en Gezondheidszorg gehad. In 1998 werd zij wethouder. In datzelfde jaar werd zij ook voorzitter van de commissie Welzijn en Volksgezondheid van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten. Sinds kort is zij lid van het curatorium van de Wiardi Beckman Stichting.

Ook op maatschappelijk gebied was Jetta Klijnsma actief. Zo fungeerde zij van 1992-1998 als voorzitter van de Stichting Ondersteuning Maatschappelijke Dienstverlening en Gezondheidszorg in de centrumwijken van Den Haag. Ook was zij van 1997-1998 lid van Raad van Toezicht van het Aids Projectenbureau in Den Haag

Korrelatie
Korrelatie is een nationaal informatiecentrum waar het publiek terecht kan met alle vragen over gezondheid en welzijn. Vragen over ziektes, over welzijnsvoorzieningen, over psychische problemen, over patiëntenverenigingen, lotgenotencontact, etc. Zowel via de telefoon als via internet en e-mail voorziet Korrelatie mensen van informatie over zorg en welzijn. Daarnaast heeft Korrelatie een teksttelefoon voor doven en slechthorenden. Korrelatie wordt regelmatig ingezet bij grote campagnes (alcohol, SIRE campagne over dyslexie, de Dag voor de Geestelijke Volksgezondheid, Week voor de Chronisch Zieken) en actuele problemen (MKZ-crisis, Bijlmer-enquete). Uiteraard biedt Korrelatie ook nog steeds hulp- en opvangmogelijkheden voor de media. Jaarlijks behandelt Korrelatie zo'n 50.000 vragen.


Noot voor redactie,