Politiebericht Venlo 5-09-2001
Mediaberichten 5 september (11.00 uur)

Venlo aangehouden na achtervolging

VENLO De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging een 23-jarige man uit Venlo aangehouden. De politiemensen zagen de automobilist zonder verlichting stilstaan voor een verkeerslicht op de Burgemeester van Rijnsingel. Toen zij de man daarop wezen, reageerde die daarop door razendsnel weg te rijden, zonder verlichting en achtervolgd door de politie. Via verschillende wegen kwam de man uiteindelijk op de Oude Turfstraat, raakte daar van de weg en kwam in een weiland tot stilstand. Hij is bij zijn auto aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het kenteken van de auto geschorst was en de man onder invloed verkeerde. In het politie bureau is hij onderzocht door een arts omdat hij lichtgewond was geraakt toen hij met zijn auto van de weg raakte. Omdat een ademanalyse niet lukte is van de man een bloedproef genomen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man weer in vrijheid gesteld met bekeuringen omdat de auto niet op de weg had mogen komen, niet APK gekeurd was en omdat de man zonder licht reed.

Venlo 23 bekeuringen bij verkeerscontroles

VENLO Bij een brom- en snorfietscontrole op de Havenkade heeft de politie donderdagmiddag 11 bestuurders bekeurd. Negen bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij de constructiesnelheid hadden verhoogd (opgevoerd) en de twee anderen omdat 1 bromfiets niet was verzekerd en de ander geen bromfietscertificaat had. Dat leverde een boete op van fl. 120,00.

Bij een verkeerscontrole op de Kaldenkerkerweg kregen 8 automobilisten een boete van fl. 90,00 omdat zij de autogordel niet gebruikten en 2 bromfietsers een boete van fl. 90,00 omdat zij geen helm droegen. Verder is een automobilist bekeurd die met een verlopen rijbewijs reed en een ander kreeg een boete van fl. 240,00 wegens het rijden over een verdrijvingsvlak.