Politie Amsterdam-Amstelland

Schietincident opgelost
5-9-2001. Het schietincident dat maandagmiddag plaatsvond op de Staalmeesterslaan is opgelost. De daar met schotwonden aangetroffen man blijkt zichzelf te hebben neergeschoten. Relationele problemen vormden de achtergrond. De man is gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en vervolgens aangehouden. Hij krijgt een dagvaarding in verband met illegaal vuurwapenbezit en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Het vuurwapen dat in zijn nabijheid werd aangetroffen, is in beslag genomen.



Wapencontrole Amsterdam-Oost
5-9-2001. De politie hield dinsdag een preventieve wapencontrole op een middelbare school in Amsterdam-Oost. Dit in het kader van het scholenconvenant. De agenten controleerden de leerlingen van twee klassen en namen een verboden laserpen in beslag. Personeel van de school nam eerder al een stiletto, een paralyser en een op echt gelijkend namaakpistool in.



Gewelddadige berover vast
5-9-2001. Dinsdagavond is een 22-jarige Fransman aangehouden die ervan wordt verdacht eerder een 19-jarige Deense toerist te hebben beroofd. Het slachtoffer werd in de Kadijkenbuurt niet alleen met een mes bedreigd, maar ook in het gezicht gestoken. Toen de verdachte met een tijdens de beroving buitgemaakte sleutel een stationskluis wilde openen, werd hij aangehouden. De toerist is in een ziekenhuis behandeld.

De toerist kwam de latere berover tegen in de binnenstad. Ze trokken samen op. Bij de Kadijken liep het contact anders dan verwacht en ontpopte de Fransman zich als straatrover. De toerist werd met en met een mes bedreigd en gefouilleerd. Het slachtoffer rukte zich op een zeker moment los en werd in zijn gezicht gestoken. De verdachte ging er vandoor en het slachtoffer zocht hulp in de buurt.

Toen bij de politie bekend werd dat de buit bestond uit een sleutel van een kluis op het Centraal Station, werd daarop gericht actie ondernomen. Dit werd de verdachte fataal. Toen hij de sleutel in het slot stak, werd hij aangehouden.
Zwaar gewond na val balkon
5-9-2001. Dinsdagavond raakte een 42-jarige man gewond na een val vanaf het balkon op de tweede etage in de Oosterparkbuurt. Volgens omwonenden had de man zichzelf buitengesloten en wilde hij via het balkon van buren overklimmen naar zijn eigen woning. Hij gleed uit omdat hij slippers droeg en de gevel en de balkons glad waren door de regen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht en is niet in levensgevaar.
Man dood na val van hoteldak
4-9-2001. Vannacht rond 02.30 uur is een 31-jarige Amerikaanse toerist van het dak van een hotel in de binnenstad gevallen. Hij maakte een val van minstens vijftien meter en overleed ter plaatse. Een getuige zag de man voordat hij viel aan de dakgoot hangen en hoorde hem om hulp roepen. Hoe de hotelgast op het dak terechtkwam, is nog niet duidelijk. Tot nu toe wijst niets op een misdrijf.
Apotheek overvallen
4-9-2001. Een nog onbekende man heeft maandagochtend een overval gepleegd op een apotheek aan de Rozengracht. Hij sprong over de balie, gooide de kassa op de grond en bedreigde het personeel met en mes. Hij maakte kasgeld buit en verdween de Rozengracht weer op. Er raakte niemand gewond.

Ramkraak Buikslotermeerplein
4-9-2001. Vanmorgen rond kwart over vijf is een ramkraak gepleegd op een automaterialenzaak aan het Buikslotermeerplein. De dader of daders reden met een vermoedelijk gestolen Opel Kadett de pui aan diggelen. De auto bleef achter. Voor zover nu bekend zijn er telefoonkaarten en autoradios buitgemaakt. De veroorzaakte schade is aanzienlijk. Fiets om of stap af
27-8-2001. Met ingang van vandaag wordt in de Leidsestraat een actie gehouden om het fietsen in dit voetgangersgebied tegen te gaan. De komende twee weken zullen politiemensen fietsers waarschuwen om voortaan af te stappen of om te rijden. Na 9 september krijgen mensen die in de Leidsestraat fietsen, zonder pardon een boete van 50 gulden. Klik voor meer informatie op het plaatje.