EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Communicatie autovrije zaterdag ver onder de maat! BEVOORRADING WINKELS IN DE KNOOP

EVO, de grootste logistieke organisatie van Nederland, voorziet grote problemen in de bevoorrading van winkels als tientallen gemeenten op zaterdag 22 september hun centrum afsluiten in verband met de autovrije dag.

De zaterdag is voor winkels de drukste dag. Veel mensen doen op zaterdag inkopen voor de hele week. Om de klanten van dienst te zijn en door de langere openingstijden worden winkels soms meermalen per dag bevoorraad. Vanwege de beperkte magazijnruimte en het steeds grotere aandeel van versprodukten houden winkels geen voorraad meer aan. Daarom is het niet mogelijk om op vrijdag de goederen alvast aan te leveren.

Voor veel leveranciers is onduidelijk welke gemeenten aan de actie meedoen en in welke delen van de stad het rijverbod geldt. Bedrijven kunnen daardoor hun logistieke planning niet tijdig aanpassen.

Daarom roept EVO alle gemeenten die meedoen aan de autovrije dag op om vracht- en bestelauto's vrij te stellen van het rijverbod voor de bevoorrading van winkels, horeca en ziekenhuizen. Hierdoor blijven de winkels gevuld en worden klanten niet gedupeerd.

PB. 2001.042
5 september 2001