Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

MIN VenW: Aandacht internationale samenwerking binnenvaart

AANDACHT VOOR VERSTERKING INTERNATIONALE SAMENWERKING BINNENVAART

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat gaat samen met haar Roemeense collega-minister een internationale ministersconferentie over de binnenvaart organiseren. De conferentie vindt plaats in Rotterdam op 5 en 6 september 2001. Dit heeft minister Netelenbos bekendgemaakt tijdens de opening van Rotterdam Maritime 2000.

Genodigden voor de binnenvaartconferentie zijn de transportministers uit de Rijn- en Donaulanden en alle andere .binnenvaartlanden. in Europa. De Oost-Europese landen zijn ook nadrukkelijk uitgenodigd. Er wordt dan gesproken over de mogelijkheden om een vrije en sterke pan-Europese binnenvaart versneld tot stand te brengen. Een onbelemmerde binnenvaart van Rotterdam tot aan de Zwarte Zee wordt de inzet van de conferentie. De conferentie op 5 en 6 september is een eerste stap in die richting.

Het is de bedoeling dat de Europese naties samen een koers uitzetten voor de verdere ontwikkeling van de binnenvaart. De sector moet zich ontwikkelen als een uitstekende optie voor vervoer dwars door Europa. Concrete aandachtspunten zijn: de erkenning van vaarbewijzen, afspraken over stimulering van de binnenvaart en verbetering van de milieuprestaties van de binnenvaartschepen.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 3516582

14 nov 00 11:39