Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.20 u) Woensdag, 5 september 2001

District Kerkrade

Kerkrade; motoren gestolen
Een bewoner van een woning aan de Oude Maar in Kerkrade ontdekte vanmorgen, woensdagmorgenvroeg dat zijn drie in de garage gestalde motoren en een bromfietsscooter waren gestolen. Daarbij gaat het om drie motoren (een groene, een blauwe en een zwarte) van het merk Kawasaki, respectievelijk met de kenetekennummers ACP 941, AC 072 en MD-GG-71. De gestolen bromfietsscooter is van het merk Aprillia Retro en is blauw van kleur. De gedupeerde Kerkradenaar heeft bij de politie aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Vaals; inbeslaggenomen
De politie (motorsurveillance) wilde afgelopen dinsdagavond op de Seffenterstraat in Vaals een bestuurder van een bromfiets controleren doch die negeerde het door de politie gegeven stopteken. Hij reed het trottoir op en reed langs de motoragent er vandoor. De politie reed hem achterna waarbij de bromfietsbestuurder hardnekkig de herhaaldelijk gegeven politiestoptekens bleef negeren en met verhoogde snelheid zich trachtte aan een politiecontrole te onttrekken. Uiteindelijk wist de politie de bromfietsbestuurder tot stoppen te bewegen. Daarbij gaf de bromfietser aanvankelijk / in eerste instantie een valse naam op (na later in het politiebureau bleek). Bij nadere controle bleek ook dat de bromfiets waarop de jongeman, een 16-jarige jongen uit Vaals, had gereden niet is verzekerd. Ook bleek hij geen bromfietscertificaat te hebben. De politie heeft de bromfiets inbeslaggenomen en maakt terzake alle door de verdachte gepleegde feiten proces-verbaal tegen hem op.