Unit 4 NV

PERSBERICHT

STRATEGISCHE SAMENWERKING ISAH ENGINEERING SOFTWARE EN CADD-LINE LEVERT DEALERSCHAP AUTODESK INVENTOR OP

Tilburg en Eindhoven, 5 september 2001 - CAD/PDM softwareleveranciers Isah Engineering Software, voorheen Cadatec, en CADD-Line zijn een strategische samenwerking aangegaan om alle CAD-gerelateerde activiteiten met elkaar te bundelen onder de nieuwe naam Isah-CADD. Onder deze nieuwe naam is onlangs het dealerschap verkregen van het product Autodesk Inventor, het 3D MCAD pakket van Autodesk. Autodesk is 's werelds toonaangevende leverancier van software voor technisch ontwerpen. Autodesk heeft meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd en biedt software en internet portal diensten waarmee ontwerpers, dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving, hun productiviteit kunnen verhogen. De strategische samenwerking is een antwoord op de vraag uit de markt waar steeds vaker ondernemingen volledig in 3D willen ontwerpen en de hele engineeringafdeling willen integreren in de gehele bedrijfsvoering om zo ontwikkeltijden te verkleinen en ontwerpfouten te reduceren waardoor kosten worden bespaard.

Isah-CADD biedt totaaloplossingen voor engineeringafdelingen in de Klant-Order-Gestuurde Industrie (KOG) zoals bijvoorbeeld de machine- en apparatenbouw. Om engineeringafdelingen volledig te kunnen automatiseren, werkt Isah-CADD samen met businesspartners zoals Autodesk (2D/3D MCAD software), Cyco Software (Engineering Document Management Software), Microsoft en vele andere toonaangevende bedrijven in de CAD/PDM-branche.

Isah, onderdeel van de Unit 4 Agresso groep, is een internationale software producent voor de 'productie' industrie. Het in 1987 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in het integreren van CAD/PDM systemen met het ERP pakket Isah-7. Het product Isah PDM, een standaard interactieve koppeling tussen CAD en Isah-7, is hier een geslaagd voorbeeld van. Honderden engineers werken dagelijks met deze oplossing, zodat het voor hen mogelijk is om rechtstreeks vanuit CAD informatie uit het ERP-systeem Isah-7 te raadplegen, alsmede er informatie naar toe te schrijven. Engineers ontwikkelen zo sneller, efficiënter en kostenbewust. De eenmalige invoer van gegevens levert bovendien foutenreductie en tijdwinst op.

Unit 4 Agresso is recent nog een strategische samenwerking aangegaan met de consultancy onderneming RIKOM GmbH uit Hamburg en bouwt op de Duitse ERP-markt haar positie verder uit met Isah's ERP-software voor productiebedrijven. Via deze samenwerking breidt Unit 4 Agresso's dochter Isah haar geografische aanwezigheid verder uit buiten de Benelux en krijgt zo met haar gespecialiseerde ERP-softwarepakket Isah-7 toegang tot de enorme groeimarkt van de klantordergestuurde productie industrie in Duitsland. Met name de integratie met CAD/PDM functionaliteiten is een uniek verkoopargument. RIKOM zal voortaan op de Duitse ERP-markt actief zijn als Isah Competence Centre Duitsland.

CADD-Line is een CAD leverancier te Eindhoven. Dit Eindhovense bedrijf is gespecialiseerd in het adviseren, opleveren en (mede)beheren van 2D/3D CAD-systemen gebaseerd op de producten van o.a. Microsoft en Autodesk, zoals AutoCAD, Mechanical Desktop en Autodesk Inventor. CADD-Line biedt tevens oplossingen voor het publiceren van de met CAD gemaakte ontwerpdata via intranet en internet. Hierdoor is de juiste informatie op de juiste plaats voor de juiste personen toegankelijk.

Voor nadere informatie:
Isah Engineering Software bv, Frank Brinks, www.isah-es.nl, telefoon: (013) 469 11 14
CADD-Line B.V., Jeroen van Zuuren, www.cadd-line.nl, telefoon: (040) 259 15 21