Ingezonden persbericht

Rondom Eloy en het gilde van de smeden
Oculare Kunst en Cultuurhistorische Activiteiten organiseert op woensdag 5 september van 19 tot 21 uur deze leuke stadswandeling door de oude binnenstad van Utrecht.
U hoort tijdens deze thematocht wonderbaarlijke verhalen en legenden over de heilige Eloy of Eligius. Eloy was de patroon van onder andere de tinnengieters, hoefsmeden, messenmakers, slijpers, slotenmakers, wapensmeden, en goud en zilversmeden.
U maakt samen met uw gids een ontdekkingstocht langs de mooiste plekje in de binnenstad van Utrecht die vertellen van de rijke geschiedenis van dit machtige gilde.
Vertrek: De wandeling begint op de Mariaplaats voor de oude stadspomp, dit is tegenover het gebouw van Kunsten en Wetenschap en vlakbij het gildehuis op de Boterstraat dat door de heren van het gilde tussen 1430 en 1450 gesticht werd.
Kosten: Deze activiteit kost 17,50 gulden/7,94 euro per persoon, dit is inclusief een consumptie tijdens de pauze en een documentatiepakket. U-pas en seniorenpas houders betalen 15,00 gulden/6,81 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan bij Oculare: telefoon 0318-543247 of per Email: info@oculare.nl