Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur
Jongen mogelijk van brug gesprongen

MAARSSEN Op dinsdagmiddag omstreeks 15.12 uur kwam er een melding bij de politie dat er een ongeveer 15-jarige jongen van de Maarsserbrug zou zijn gesprongen en hierbij vermoedelijk in het water terecht was gekomen.

De politie nam onmiddellijk uitgebreide maatregelen. Ingezet werden ondermeer het vleugelvliegtuig met infraroodcamera, diverse boten van de politie te water, 12 brandweerduikers en diverse boten van Rijkswaterstaat.

Er volgde een zeer uitgebreide zoekactie in de omgeving van de brug en in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal. Hierbij werd het scheepvaartverkeer stil gelegd. Er werd echter niemand aangetroffen en om ongeveer 22.30 uur werd de zoekactie gestaakt.

De politie onderzoekt of er meldingen zijn gedaan van personen die vermist worden en voldoen aan het signalement van de jongen bij de brug in Maarssen.

Automobilist ernstig gewond

MAARSSEN Een 33-jarige automobilist uit Maarssen is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een botsing op de Zuilense Ring. De man moest door de brandweer uit zijn vernielde auto worden bevrijd en werd met inwendig en beenletsel vervoerd naar het UMC.

Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van de traumahelikopter. Het ongeval ontstond tijdens een hevige regenbui. Door aquaplanning raakte de auto in een slip en botste tegen een lichtmast in de middenberm.

Man gewond

LINSCHOTEN Een 54-jarige man uit Benthuizen is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn graafmachine van een aanhangwagen was gekanteld.

De man liep een hoofdwond en schaafwonden op. De man werd voor behandeling meegenomen naar het Hofpoortziekenhuis. De man wilde de graafmachine de aanhangwagen oprijden maar door onbekendheid met dit type graafmachine reed hij naast de aanhangwagen. Het gevolg was dat de graafmachine omviel en in een greppel terecht kwam naast het fietspad van de M.A. Reinaldaweg. De graafmachine is later in de avond weggetakeld.

Bestuurder gewond

BREUKELEN Een 21-jarige bestuurder van een bestelbus uit Capelle aan de IJssel is dinsdagavond gewond geraakt bij een botsing op de rijksweg A2. De man liep rugletsel op en werd naar het Oudenrijn ziekenhuis vervoerd.

De man reed in zijn bestelbus in de richting van Amsterdam en ging van de linker naar de middelste rijstrook, maar botste tegen de linkerkant van een 33-jarige automobilist uit Heerlen die daar over de middelste rijstrook reed.

Door de aanrijding verloor de Capellenaar de macht over het stuur en belandde met zijn bestelbus in de sloot. Een 43-jarige man uit Heerlen die getuige was van het ongeval, hielp de Capellenaar uit zijn voertuig en liep een snijwond op aan zijn onderbeen.

Door het ongeval en het bergen van het voertuig werd de eerste rijstrook afgesloten en liep het verkeer in de richting Amsterdam vertraging op.