AutoRai

5-9-2001

Nissan Almera meest betrouwbaar

Wie in een Nissan Almera rijdt, zal de wegenwacht niet vaak nodig hebben. Een Almera heeft namelijk gemiddeld slechts één keer in de 113 jaar te kampen met pech. Dat blijkt uit een onlangs afgerond onderzoek van de Duitse ANWB, de ADAC.

De populaire middenklasser noteerde over heel 2000 een opmerkelijk gering aantal storingen: slechts 8,8 keer per 1000 autos. Hierdoor is de Nissan Almera de betrouwbaarste auto in zijn klasse.

Autos van Japanse makelij staan bovenaan in drie van de vijf klassen. Slechts in twee gevallen, in de hogere middenklasse en in die van de MPVs, scoren Europese fabrikanten beter. De Almera laat met zijn uitstekende score andere Japanse autos in zijn klasse als de Honda Civic (11,4), de Toyota Corolla (11,7) en de Mazda 323 (15,2) ver achter zich. Europese autos als de Volkswagen Golf (17,2) en de Opel Astra (17,8) volgen. Hekkensluiter in deze klasse is de Fiat Bravo/Brava/Marea met 42,1 pechgevallen per 1000 autos.

De meest voorkomende vorm van pech hangt samen met de elektronica van het voertuig (32,1 %). In 14 % van de gevallen zijn elektronische onderdelen als de startonderbreking en het gedeelte dat de ontsteking en de bougies aanstuurt de boosdoener. Problemen met de motor zijn vaak te danken aan kapotte aandrijfriemen (11,7 %).