BURGERS STEUNEN BOER EN DIER

Actievoerders bijeen in Kootwijkerbroek

Persbericht

Kootwijkerbroek/Zoetermeer 6 september 2001

Op een bijeenkomt in Kootwijkerbroek hebben vertegenwoordigers van verschillende actiegroepen en stichtingen besloten om Minister Brinkhorst via een brief uit te nodigen voor een bijeenkomst in Gelderland en Friesland die voor iedereen toegankelijk is. Tijdens deze bijeenkomst kunnen mensen hun verhaal kwijt over het onrechtvaardig systeem van de strafkortingen en het .stamping out. beleid van de Minister. De brief zal vandaag bij de Minister worden bezorgd. Niemand van de boeren die een strafkorting is opgelegd heeft de kans gehad zich te verdedigen. Tevens zijn de Actievoerders van oordeel dat indien boeren worden verdacht van het plegen van strafbare feiten, hun zaak moet voorkomen bij een rechtbank en een rechter moet bepalen of er inderdaad strafbare feiten zijn gepleegd en niet de Minister. Indien de Minster niet wil ingaan op de uitnodiging zullen vreedzame acties tegen de Minister volgen, met als doel de Minister als nog te bewegen om op de uitnodiging van de Actievoerders in te gaan.

Bovendien zullen Actievoerders de Burgemeesters van verschillende gemeentes regelmatig bezoeken met het verzoek de boeren die gekort zijn schadeloos te stellen. De onzekerheid waarin veel boeren leven is een onhoudbare situatie geworden. Vanuit de gemeentefinanciƫn zal het bedrag van de kortingen aangevuld moeten worden.

Voor een eventuele nieuwe uitbraak van MKZ zal een draaiboek worden gemaakt om tot de meest doeltreffende landelijk acties te komen. Hierbij staat voorop: het verhinderen dat opnieuw gezonde dieren worden gedood.

Informatie over bovenstaand persbericht: Jan Slagter 06-53 122 763


06 sep 01 12:06