Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastric ht 6-09-2001 Politiebericht district Sittard (H.P. 13.40) Donderdag 6 september 2001

Beek/Schinnen, snelheidscontroles:
Op woensdag 5 september 2001 hebben in de gemeente Beek/Schinnen op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. De controles vonden plaats tussen 08.45 en 18.10 uur op de navolgende plaatsen: De Prins Mauritslaan en de Stationstraat te Beek, de Oirsbekerstraat en de Provicialeweg Zuid te Oirsbeek en de Geleenstraat te Puth. In het totaal werd de snelheid gecontroleerd van 2324 motorvoertuigen waarvan 378 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid. De hoogst gereden snelheid bedroeg 99 km per uur die gereden werd op de Stationstraat in Beek. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Geleen, winkeldief aangehouden:
Een 32 jarige inwoner van Elsloo is woensdagmiddag 5 september 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. In een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Markt in Geleen nam de winkeldief een jas uit een rek en trok deze jas aan. Dit gebeurde onder het toeziende oog van een beveiligingsmedewerker. Toen de winkeldief de jas niet afrekende en daarmee het bedrijf uitliep greep de beveiliger in. De gewaarschuwde politie nam de inwoner van Elsloo mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van de afhandeling snelrecht een schikkingsvoorstel aangeboden va fl. 300,-. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Sittard, agressieve winkeldief:
Een 27 jarige inwoner van Geleen is woensdag 5 september 2001 betrapt bij het pegen van een winkeldiefstal. Om aan een proces-verbaal te ontkomen probeerde hij al slaande aan het winkelpersoneel te ontkomen.

In een winkel gevestigd aan de Lindenhof te Sittard werd de inwoner van Geleen betrapt bij het niet betalen van een aantal goederen. Hij stopte onder andere een radiocassetterecorder, een schrift, potloden en een broodmes in zijn tas. De goederen betaalde hij niet en wilde de winkel verlaten. Daar werd hij ter verantwoording geroepen door het winkelpersoneel. De betrapte winkeldief dacht ertussenuit te kunnen knijpen maar dat werd verhinderd door het winkelpersoneel. Daarop sloeg de winkeldief naar het personeel dat hem ter plaatse wilde houden tot de komst van de gewaarschuwde politie. De man werd in bedwang gehouden en door de politie meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal wordt opgemaakt. Na verhoor werd hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Sittard, slachtoffer verkeersongeval overleden: Een 58 jarige inwoner van Sittard die dinsdagmiddag 4 september 2001 op de Odasingel te Sittard aangereden werd door een personenauto is donderdagmorgen 6 september in het Maaslandziekenhuis te Sittard overleden aan zijn verwondingen.
Het slachtoffer fietste dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur over de Odasingel waar deze mogelijk bij het naar links veranderen van richting werd aangereden door een achterop komende personenauto bestuurd door een 27 jarige inwoner van Geleen. Door de aanrijding raakte het slachtoffer ernstig gewond en werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het slachtoffer kwam donderdagmorgen in het ziekenhuis te overlijden.