Gemeente Weert

5 september 2001
Uitbreiding gemeentelijke site
GEMEENTE OPENT KERMISPAGINA´S OP INTERNET

De gemeente Weert opent op vrijdag 7 september op de eigen internetsite een aantal pagina´s met informatie over de kermis 2001. Op deze pagina´s kan elke kermisliefhebber terecht voor actuele informatie over de Weerter kermis, die gehouden wordt van 28 september tot en met 3 oktober.

Zo kan men bijvoorbeeld zien welke attracties naar Weert komen, hoe de acht kermispleinen worden ingericht, welke verkeersmaatregelen tijdens de kermisdagen van kracht zijn of hoe laat er ´omlijstende activiteiten´ (zoals de kermismis) plaatsvinden. De kermispagina´s zijn te bereiken via de homepage van de gemeentelijke website (http://www.weert.nl), maar zijn ook rechtstreeks bereikbaar op het adres http://www.weert.nl/kermis.

Doelgroep burgers
Met deze kermispaginas op de website gaan ook de doelgroepen voor de site veranderen. Tot nu toe was de site vooral gericht op mensen die algemene informatie over Weert willen ontvangen en op bedrijven. Vanaf nu zal de site ook meer en meer informatie gaan bieden voor de eigen burgers. Daarom wordt direct na de kermis gestart met het plaatsen van gemeentelijke publicaties op de website. Dit betreft de artikelen van de tweewekelijkse Gemeentewijzer in weekblad Het Land van Weert en de wekelijkse officiële publicaties in dat weekblad.

Nieuwe opzet
Naast deze uitbreiding van de website, werkt de gemeente aan een nieuwe Internetsite, die de huidige site gaat vervangen. Deze wordt gemaakt met een speciaal hiervoor aangeschaft software-pakket dat veel meer mogelijkheden biedt dan het programma waarmee de huidige site wordt onderhouden. De nieuwe gemeentelijke website, die de huidige site op termijn gaat vervangen, moet veel informatie voor burgers gaan bevatten en moet de mogelijkheid bieden gemeentelijke producten digitaal aan te vragen. De huidige site van de gemeente bevat voornamelijk ´statische pagina´s´.

Laatst gewijzigd op: 5 september 2001