Gemeente Bodegraven

Eerste FIETSPAD tweewielers Triathlon

Op zaterdag 8 september aanstaande organiseert de Stichting Triathlon Bodegraven (S.T.B.) haar traditionele triathlonwedstrijd, een sportieve inwijding van de festiviteiten rondom de Najaarsmarkt van dit jaar.

Deze editie van het jaarlijks terugkerend evenement zal een extra dimensie krijgen. Het bestuur heeft een overeenkomst kunnen sluiten met de rijwiel-speciaalzaak FIETSPAD tweewielers, gevestigd aan de Vrije Nesse te Bodegraven, met betrekking tot sponsoring van het evenement. Behalve zichtbare reclame-uitingen en een opblaasbare finishboog, in samenwerking met de fabrikant Gazelle, waar FIETSPAD dealer van is, zal het Najaarsevenement vanaf dit jaar verder gaan onder de naam "FIETSPAD tweewielers Triathlon". Deze samenwerking is in eerste instantie aangegaan voor een periode van drie jaar.

Ook de Scholen-estafette, die aansluitend op de triathlon-wedstrijd gehouden zal worden, zal er hierdoor wat vrolijker uitzien. De S.T.B. heeft haar best gedaan om meer teams van meer scholen te interesseren voor deelname aan dit sportieve gebeuren. Behalve alle (basis)scholen in Bodegraven zou men ook leerlingen van scholen in omliggende plaatsen graag aan de start zien staan. Men hoopt dan ook om 13.00 uur minstens 120 kinderen aan de start te zien staan.

Beide evenementen hebben een recreatief karakter, zodat in principe iedereen kan deelnemen. Bij het onderdeel triathlon op deze dag bestaat de keuze uit een 1/16e of een 1/8e Triathlon. De 1/16e afstand omvat 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en tenslotte 2½ km lopen. Voor een 1/8e Triathlon mag u de afstanden verdubbelen. Een ieder wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Voor de regionale Tri-atleten, zoals de leden van het Trek-Team en het Triathlon Team Bodegraven (T.T.B.) is de "FIETSPAD tweewielers triathlon" (voorheen de Kaastriathlon) altijd een goede training in voorbereiding op het winter-triathlon-seizoen. Voor minder geoefende talenten kan het een leuke sportieve kennismaking zijn met deze interessante en veelzijdige duursport. Het evenement staat dan ook open voor alle leeftijden. Ook de jeugd wordt dus van harte uitgenodigd om deel te nemen (kinderen onder de 12 jaar moeten bij het fiets-onderdeel evenwel onder begeleiding zijn van een meerderjarige).

Er zullen meerdere startgroepen zijn, daar men toch wel zon 150-200 deelnemers verwacht. De eerste startgroep zal reeds om 09.00 uur te water mogen gaan. Het zwemgebeuren vindt plaats in zwembad De Kuil, waarna men op de fiets stapt naar of richting Alphen aan den Rijn, afhankelijk van de gekozen afstand. Het loop-onderdeel geschiedt weer vanuit het centrum van Bodegraven, waarbij de wissel en de finish dit jaar i.v.m. de bouw op het marktplein en de kermis ingericht wordt op het parkeerterrein van zwembad De Kuil op de Sportlaan.

Na afloop ontvangen alle deelnemers een leuke herinnering. Het inschrijfgeld bedraagt f 5,- voor de 1/16e en f 12,50 voor de 1/8e afstand.

Voor inschrijvingen kunt u bellen naar Gert-Jan Kempers van de S.T.B., telefoon 0348-688603. Op dit nummer kunt u ook verdere informatie krijgen, evenals op het nummer 0172-611134. Nieuw dit jaar is de eigen website van S.T.B., waar men zich ook digitaal kan inschrijven en waar ook informatie te vinden is over de andere evenementen, die de S.T.B. organiseert, alsmede alle uitslagenlijsten. De website is te vinden via www.triathlonweb.nl/stb-bodegraven. Natuurlijk kan men ook vragen en opmerkingen mailen via stb-bodegraven@triathlonweb.nl.