CDA

Op zaterdagmiddag 8 september 2001 neemt Marnix van Rij deel aan het partijvoorzittersdebat in het kader van het Jaar van de vrijwilligers in de Rode Hoed te Amsterdam.

Het thema van het debat is: de toekomst van de politieke partijen. Deelnemers aan het debat zijn verder: Bas Eenhoorn (VVD), Ruud Koole (PvdA), Mirjan de Rijk (Groen Links) en Gerard Schouw (D'66) Aanvang: 15.25 uur.

Tevens is er een debat tussen burgemeesters van verschillende partijen over lokale politiek en vrijwilligers. Deelnemers zijn: Berry Groen (burgemeester Uithoorn, GL), Guusje ter Horst (burgemeester Nijmegen, PvdA), Erik Postma (burgemeester Beemster, D'66), Marja van Bijsterveld (burgmeester Schipluiden, CDA) en Harro Hogerwerf (deelraadswethouder Amsterdam, CDA)
Aanvang: 13.40 uur

Tenslotte is er een debat tussen jonge kamer-, staten- en raadsleden over jongeren in de politiek. Deelnemers aan dit debat zijn: Bart Heller (GL), Fadime Orgü (VVD), Michiel van Hulten (PvdA), Femke Halsema (GL), Loek Schueler (CDA), Hester Maij (CDA), Stefanie van Vliet (D'66) en Lousewies van der Laan (D'66).
Aanvang: 14.30 uur.

De hele middag duurt van 13.00 - 16.00 uur. De dagvoorzitter is: Wim Deetman.

De organisatie is in handen van de opleidingscentra van CDA, D'66, GroenLinks, PvdA en VVD