Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-09-2001
Persberichten, district Rijn & Venen, 10.25 uur

Aanrijding met goede afloop

WOERDEN Vrijdagmiddag, omstreeks kwart voor zes, stond een 42-jarige bestuurder van een vrachtwagen met aanhanger stil voor het rode verkeerslicht. Een 12-jarig meisje uit Woerden reed in dezelfde richting langs de vrachtwagen. Toen zij halverwege de vrachtwagen was gefietst, sprong het verkeerslicht op groen en begon de vrachtwagenchauffeur, een inwoner van Woerden, te rijden.

Op de brug, toen de twee nog steeds naast elkaar reden, moest de Woerdenaar uithalen voor de bocht naar links, richting de Steinhagenseweg. De man had niet in de gaten dat het meisje naast hem reed. Zij kwam hierdoor klem te zitten tussen het trottoir en de vrachtwagen en hing met haar arm aan de vrachtwagen.

Omdat de vrachtwagen aan de zijkant voorzien was van stootbalken, werd het meisje het trottoir opgeduwd. Zij hield daardoor aan het ongeval slechts een geschaafde arm over en haar fiets een gebroken versnellingskabel. De vrachtwagenchauffeur is doorgereden, vermoedelijk omdat hij de gevaarlijke situatie niet in de gaten heeft gehad.

Aanhouding na vechtpartij

WOERDEN - Vrijdagavond, omstreeks zes uur, werd de politie naar het Stationsplein-Noord gestuurd in verband met een vechtpartij tussen een 25-jarige inwoner van Linschoten en een 21-jarige man uit Woerden. De aanleiding van de vechtpartij is de politie onbekend.

De Woerdenaar die onder de invloed van alcohol verkeerde, daagde de man uit Linschoten uit en gaf hem een kopstoot, terwijl een kennis hem hielp. Een getuige probeerde de Linschotenaar te helpen, maar werd zelf toen ook door de twee mannen geslagen.

De politie die inmiddels was gewaarschuwd, heeft met behulp van een tweede getuige, de 25-jarige Woerdenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld. De kennis van de Woerdenaar was bij aankomst van de politie nergens meer te bekennen.

Alcoholcontrole

ABCOUDE/BREUKELEN Het bureau Verkeer onder controle van de politie heeft vrijdagavond en zaterdagochtend op de Rijksweg A2 in Abcoude en op de Markt in Breukelen in het kader van het project Doe nuchter, rij alcoholvrij gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Van de 37 bestuurders die gecontroleerd werden op de Rijksweg, hadden twee teveel gedronken. Een 33-jarige man uit Vinkeveen had 0,54 promille alcohol in zijn lichaam en een 55-jarige man uit Loosdrecht 0,8 promille. Beiden kregen een boete van 410 gulden.

In Breukelen constateerde de politie op de Markt dat van de 24 gecontroleerde bestuurders één persoon te diep in het glaasje had gekeken. De man, een 31-jarige inwoner van Breukelen, had een alcoholpromillage van 1,1 in zijn lichaam. Hij ontving een boete van 900 gulden.