Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-09-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 16.00 u) Zaterdag, 8 september 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aangehouden
De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag op de Roda JC Ring in Kerkrade twee mannen (22/61) uit Heerlen aangehouden. Die worden ervan verdacht van een op een parkeerplaats aldaar geparkeerde auto enkele strippen van een benedenspoiler hadden verwijderd en gestolen. De gestolen autostrippen bevonden zich in hun auto en die heeft de politie dan ook inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; buschauffeur bedreigd
Een 33-jarige buschauffeur van een lijnbus heeft bij de politie aangifte gedaan. De buschauffeur kwam afgelopen vrijdagmiddag met zijn lijnbus (Aken-Kerkrade) bij een bushalte op het Oranjeplein in Kerkrade toen bleek dat hij met zijn autobus niet bij de bushalte kon komen omdat er een 34-jarige automobilist uit Kerkrade met zijn auto stond. Toen de buschauffeur de automobilist daarop aansprak uitte die bedreigingen in de richting van de buschauffeur. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte die inmiddels in zijn auto was weggereden op de Koestraat gecontroleerd. Daarbij kreeg de politie aanwijzingen dat de automobilist mogelijk onder invloed zijn auto bestuurde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat een blaasproef/ademanalyse niet lukte werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De politie stelt, ook terzake de geuite bedreigingen in de richting van de buschauffeur een nader onderzoek in.