Gemeente Hilversum

Volop keus op de cursus- en vrijetijdsmarkt

De cursus- en vrijetijdsmarkt biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. Wie deze winter in zijn/haar vrije tijd actief wil zijn, maar nog niet goed weet hoe dat in te vullen, kan op zaterdag 8 september ideeën opdoen. De markt is op de Groest en is van 10.00 tot 16.00 uur.

Er worden dit jaar ruim 130 kramen opgesteld. Heel veel bekende verenigingen, die ieder jaar van de partij zijn, maar ook een groot aantal nieuwe organisaties hebben al in een vroeg stadium laten weten deel te willen nemen aan deze markt, wat het enthousiasme weergeeft onder de bestuursleden en pr-werkgroepen die zich voor hun club inzetten. In het jaar van de vrijwilliger mag best eens gesteld worden dat Hilversum zich kan verheugen in een groot aantal vrijwilligers. Juist dat aspect van onze samenleving wordt zichtbaar op de Cursus en Vrijetijdsmarkt. De markt wordt overigens al voor de 22e keer gehouden.

Proefcursussen

Het achterliggende doel van deze happening is de deelnemende organisaties in de gelegenheid te stellen de Hilversumse burgerij kennis te laten maken met de vele vormen waarop men actief kan zijn in het aankomende winter- seizoen. Verspreid over de markt worden diverse demonstraties gehouden op gebied van muziek, zang, dans, sport en toneel.

De Dierenambulance zal aanwezig zijn en Dierenasiel Crailo geeft informatie over hun toekomstplannen, er is een demonstratie touwtrekken, zwemvereniging Torpedo vertelt hoe gezond zwemmen wel voor u is en bij Gemeentelijke Sport en recreatie kunt u zich inschrijven voor proefcursussen op allerlei sportgebied.

Optredens

Line-dansen is de laatste trend en er zijn diverse clubs die demonstraties geven .Versa Jongerenwerk komt weer met een grote activiteitenwagen en niet te vergeten alle optredens van de koren en muziekgezelschappen die leven in de brouwerij brengen. Cultuur vind u bij schouwburg Gooiland, maar ook bij Gock/VML. De vereniging. Nederland-Noorwegen heeft dit jaar een culinaire verrassing voor u.

Inschrijven

Daarnaast biedt de tegenwoordige techniek aan haast iedere organisatie de kans om met een geluidsband of video-opname hun kraam op te luisteren en iedereen te laten zien waar men voor staat. U kunt zich meteen inschrijven maar natuurlijk zal er ook het nodige foldermateriaal zijn waarmee u thuis rustig op uw gemak uw keuze kunt bepalen .

Informatie

Het zou te ver gaan om alle deelnemende organisaties te noemen, daarom is het wellicht slimmer om op 8 september zelf een kijkje op de Groest te komen nemen. De markt duurt van 10 tot 16.00 uur. Voor meer informatie en voor het aanvragen van een lijst/plattegrond met alle deelnemers kan men terecht bij Joke van Olm, telefoon 035-6835283, e-mail: jokevanolm@hetnet.nl