Politiebericht Flevoland: Gehele regio 9-09-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Weedplantage opgerold
ALMERE Tijdens een controle in een flat aan de Doesburgkade roken politieagenten zaterdagavond een sterke weedlucht en troffen een weedplantage aan. De 39-jarige bewoner wilde de agenten niet binnenlaten en verzette zich bij zijn aanhouding, waarna hij geboeid is overgebracht naar het bureau. In zijn woning zijn 64 weedplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

Aanrijding met letsel
ALMERE Zaterdagmiddag is een 46-jarige automobiliste uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een ambulance. Het slachtoffer reed op de Scarlattistraat, komende vanuit de J.S. Bachweg, en wilde de busbaan oversteken richting Corellistraat. Op dat moment kwam er een ambulance aanrijden over de busbaan. Geen van beide bestuurders kon de botsing nog voorkomen. De vrouw werd bij de botsing uit haar auto geslingerd en raakte ernstig gewond. Personeel van de traumahelicopter verleende eerste hulp, waarna ze met een andere GGD-ambulance vervoerd is naar het AMC. Zowel de auto als de ambulance moesten worden afgesleept.

Vuurwapen in beslag genomen
LELYSTAD Aan het Eem is zaterdagavond een vuurwapen in beslag genomen. Het wapen is gevonden na een melding van een bedreiging en gijzeling van een 22-jarige man uit Lelystad door een 25-jarige plaatsgenoot. Beide personen kenden elkaar, waarbij de 25-jarige meende dat hij nog iets te vereffenen had. De 22-jarige werd in zijn auto door de 25-jarige onder bedreiging van het vuurwapen gedwongen mee te rijden, maar wist uiteindelijk te ontsnappen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen na vernieling
ALMERE Na vernieling en plundering van een supermarkt aan het Noordeinde zijn zaterdagavond drie verdachten uit Almere van 19, 25 en 33 jaar aangehouden. Zij maakten deel uit van een groep van circa tien personen, die zowel in als buiten de winkel overlast veroorzaakten en weigerden te vertrekken. Twee van de drie voldeden niet aan de vordering van de politie om weg te gaan en zijn aangehouden. Kort daarop verzamelden zich nog meer mensen voor de winkel en zijn een aantal ruiten van de winkel ingegooid, waarna de derde verdachte is aangehouden. Alle drie de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aanhouding na vechtpartij
EMMELOORD Na een vechtpartij is vanmorgen vroeg een 33-jarige man uit Emmeloord aangehouden in een café aan het Achterom wegens mishandeling van een 26-jarige plaatsgenoot. Beide mannen raakten om onbekende reden slaags met elkaar in een horecagelegenheid aan de Lange Nering, waarbij de 26-jarige een gebroken kaak opliep. Hij is ter behandeling overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. De 33-jarige verdachte kon even later zonder verzet worden aangehouden en is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Brand in woning
ALMERE In een woonhuis aan de Caprastraat is afgelopen nacht brand uitgebroken. De twee bewoners van 14 en 44 jaar konden op tijd de woning verlaten, evenals de huisdieren (drie honden en een kat). De brandweer heeft de brand, die vermoedelijk is aangestoken, geblust. De politie onderzoekt de zaak.

Bierfestival Almere goed verlopen
ALMERE Het Bierfestival op de Grote Markt is gisteren zonder calamiteiten verlopen. Het evenement begon gisteren om 14.00 uur en eindigde om 22.00 uur. De politie hield samen met de veiligheidsmensen van de organisatie een oogje in het zeil en hoefde nauwelijks op te treden.

Rijden onder invloed
DRONTEN Een 55-jarige automobilist uit Nijkerk is zaterdagavond aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd met zijn auto door voorbijgangers aangetroffen in een greppel langs de weg. Geholpen door de brandweer en de GGD is hij uit zijn auto gehaald. Bij controle in het Zuiderzeeziekenhuis bleek dat hij onder invloed verkeerde en is een bloedproef afgenomen. De man is vermoedelijk in de bocht vanaf de Hanzeweg richting Elburgerweg in de rechterberm geraakt en na corrigeren in de greppel van de linkerberm terecht gekomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Na een melding dat er aan de Hogering een auto van de weg was geraakt, heeft de politie vanmorgen vroeg een 22-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was al uit de auto gestapt en gaf toe dat hij gedronken had. Hij reed te hard bij de afslag Hogering richting Almere Buiten, kwam in de berm terecht en gleed langzaam door naar de sloot. Bij de blaastest blies hij 555 ug/l (1.3 promille) en kreeg een rijverbod van 6 uren. Proces verbaal wordt opgemaakt. De auto is uit de sloot getakeld en afgesleept.

URK Op de Sluisweg is zaterdagavond een 16-jarige bromfietser uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. De jongen reed op de bromfiets met een fietser aan zijn arm over de rijbaan en droeg geen helm. Toen surveillerende agenten hem hierover aanspraken, wilde hij er met hoge snelheid vandoor, maar hij werd aangehouden en haar het bureau in Emmeloord gebracht. Bij de blaasproef blies hij 630 ug/l (1.45 promille). Hij kreeg een rijverbod van 7 uren en een proces verbaal.

ZEEWOLDE Vanmorgen vroeg is een 18-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden op de Dasselaarweg wegens rijden onder invloed. Tijdens een korte alcoholcontrole op de Dasselaarweg zijn acht voertuigen gecontroleerd, waarbij de jongen net boven het toegestane promillage kwam tijdens de blaastest (235 ug/l; 0.55 promille). Hij kreeg een transactie en is heengezonden.