Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 9 september 2001
16:22 zondag 9 september 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

DALEN
Schade na gevallen lading
Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 heeft een 26-jarige vrouw uit Volendam schade aan haar auto opgelopen nadat ze op de Reindersdijk over een stuk ijzer was gereden. Dat stuk ijzer, vermoedelijk een aftakas, was van een tractor met aanhangwagen gevallen. De tractorbestuurder is gestopt, heeft het ijzer weer op de wagen gelegd, en is omdat het leek alsof de auto onbeschadigd was, verder gereden. Nu later is gebleken dat er toch schade is veroorzaakt, wil de politie graag dat de betreffende landbouwer contact met de politie Coevorden opneemt om de schade alsnog te regelen.

RODEN
Fietser veroorzaakt ongeval
Zaterdagmorgen tegen 10.15 uur reed een onbekend gebleven man op zijn fiets vanaf de Kanaalstraat de kruising met de Doorvaart op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 62-jarige automobilist uit Roden. Deze week uit naar links en botste frontaal tegen een 46-jarige automobiliste uit Een. Beide autos raakten zwaar beschadigd; de fietser reed door. De politie verzoekt deze fietser om zich te melden bij het bureau in Roden.

ASSEN
Ongeval met beknelling
Zaterdagochtend rond 11.00 uur ontstond op de kruising van de Stelmakerstraat met de Andrej Sacharovweg een ongeval met beknelling. Een 33-jarige automobilist uit Assen werd daar van achteren aangereden door een andere bestuurder, en hij raakte bij de botsing bekneld, evenals een 26-jarige vrouw die bij hem in de auto zat. De brandweer verwijderde het dak van de auto en de twee zijn naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht met nog onbekend letsel.

NOORD SLEEN
Ongeval met letsel
Zaterdag omstreeks 12.30 uur reed een 37-jarige man uit Northhampton (Eng) met zijn auto vanaf de afrit van de N381 de Middelesweg op richting Schoonoord. Hij kwam op de verkeerde weghelft waardoor een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Dalen, tegen zijn auto botste. Een 19-jarig zusje van de bestuurster uit Dalen liep bij de botsing een hoofdwond op. Zij is per ambulance afgevoerd.

NIEUW DORDRECHT
Auto tegen boom
Zaterdagnacht tegen 5.00 uur is een 22-jarige man uit Nieuw Weerdinge met de door hem bestuurde taxi tegen een boom gebotst op de Klazienaveensestraat. Hij reed richting Emmen. Hij is zwaargewond overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog niet vastgesteld.

EMMEN
Aanrijding met drank op
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur veroorzaakte een 51-jarige man uit Emmer-Compascuum een aanrijding op de Sint Gerardusstraat. Hij reed daar met zijn auto en verleende op de kruising met de Bargerweg geen voorrang aan een 53-jarige vrouw uit Emmen, die met haar auto van rechts kwam. De veroorzaker bleek te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 650. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

HOOGEVEEN
Bromfietsers onder invloed
Zaterdagnacht tegen 2.00 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Fluitenberg zonder helm maar met drank op over de Toldijk. Bij een ademtest blies hij 380. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal, en een voor het rijden zonder helm.
Iets later, even na 2.230 uur, reed een 37-jarige vrouw uit Hoogeveen, ook zonder helm, over de Notaris Mulderstraat. Zij scoorde 460, en krijgt ook voor beide een PV.

ASSEN
Automobilist onder invloed
Zaterdagavond tegen 20.30 uur reed een 50-jarige man uit Assen over de Europaweg. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 565, en kreeg een snelrechtdagvaarding.

EMMEN
Foutparkeerders bekeurd
Vrijdag- en zaterdagnacht zijn, evenals voorgaande weekeinden, tientallen parkeerbonnen uitgeschreven voor het her en der foutparkeren in het centrum, met name op de stadsvloer rond het Marktplein. Parkeren is hier ook s nachts niet toegestaan en de politie treedt daar tegen op.

EMMEN
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is op de Willinkhof ingebroken in een auto, eigendom van een 33-jarige Emmenaar. Een portierraam was ingeslagen en de radio verdwenen

COEVORDEN
Woninginbraak
Zaterdagavond is een woning aan de Kromme Elleboog opengebroken. De 69-jarige bewoonster merkte bij thuiskomst dat een raampje aan de achterzijde was opengebroken, waarna de deur ernaast kon worden geopend. De woning is doorzocht, en er is een GSM met lader verdwenen.

ZANDPOL
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan het Stieltjeskanaal. De dader kwam binnen door het forceren van een schuifdeur. De 52-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat de kluis was weggenomen.

MEPPEL
Inbraak bedrijf
Vrijdagnacht is ingebroken in een autobedrijf aan de Industrieweg. Om binnen te komen werd een raam vernield. Uit de zaak werden enkele autoradio-cdspelers en vier lichtmetalen velgen gestolen, gezamenlijke waarde ruim 4000 gulden.

NORG
Inbraak restaurant
Vrijdagnacht is ingebroken in een restaurant aan de Donderseweg. Om binnen te komen zijn ramen vernield. Binnen zijn gokautomaten leeggehaald, en er is geld uit een kassa gestolen.

WINKELDIEVEN OPGEPAKT
ASSEN
Zaterdag rond 12.30 uur werd een 31-jarige Assenaar betrapt bij de diefstal van truien in een winkel aan het Forum. Hij werd aangehouden en kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding uitgereikt. Omstreeks dezelfde tijd werd in een zaak aan de Bremstraat een 38-jarige man uit Assen betrapt bij de diefstal van vlees ter waarde van ruim 18 gulden. Hij kreeg voor deze diefstal een boete opgelegd van 250 gulden.
ZUIDLAREN
Zaterdag tegen 12.30 uur werd een 25-jarige man uit Zuidlaren betrapt bij de diefstal van scheermesjes in een supermarkt aan de Stationsweg. Na verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding.

HOOGEVEEN
Verdachte vernieling opgepakt
Zaterdagnacht rond 1.45 uur kreeg de politie een telefoontje dat er een man een terrasscherm had vernield van een café in de Hoofdstraat. De man werd ter plekke aangetroffen en aangehouden. Hij had het scherm vernield. Tegen de man, een 27-jarige inwoner van Hoogeveen, wordt proces-verbaal opgemaakt, en hij kan de rekening van het café tegemoet zien.

HOOGEVEEN
Baldadige jeugd aangepakt
Zaterdagnacht rond 5.00 uur trof de politie wat baldadige jeugd in de omgeving van de Markt. Een 18-jarige jongeman uit Geesbrug kreeg een bekeuring ter zake baldadigheid. Hij gooide een glas tegen een gevel kapot. Nadat dit was afgehandeld wilden de agenten weer vertrekken. Daarbij ging een 22-jarige man uit Geesbrug ten overstaan van het publiek midden voor de politieauto staan en stak zijn middelvinger op. Hij werd daarop aangehouden voor belediging, en krijgt daarvoor een proces-verbaal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe