Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van maandagmorgen 10 september 2001
10:26 maandag 10 september 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Roden, verkeersongeval
Vannacht omstreeks 03.45 uur reed een 27-jarige man uit Groningen met zijn auto over het Julianaplein. Volgens zijn eigen verklaring moest hij ergens voor uitwijken en verloor daarbij de controle over zijn voertuig waarna hij tegen een paal botste. Hij kwam er zonder letsel vanaf, de auto werd zwaar beschadigd. De man had geen rijbewijs, de auto was niet verzekerd en APK-gekeurd. Bovendien verkeerde de man onder invloed van alcohol, promillage niet bekend.

Gasselternijveen, fietser zwaar gewond
Vond gisteravond een verkeersongeval plaats op de Drentse Mondenweg. Een fietser, vermoedelijk afkomstig uit Gieten, stak vanaf de Noordzijde de Drentse Mondenweg over. Hij had geen licht en reed ook niet op het verplichte fietspad. Bij het oversteken werd hij aangereden door een 38-jarige automobilist uit 1e Exloermond die vanuit de richting Nieuw Buinen naderde. De fietser kwam via de voorruit en het dak van de auto op de weg terecht en werd zwaar gewond. Hij werd met hersenletsel naar het AZG overgebracht. De identiteit van de fietser is nog niet bekend. Auto total loss.

Assen, taxichauffeur gewond
Gisteravond reed een 20-jarige taxichauffeur uit Emmen over een parkeerplaats bij een hotel aan de Zoom. Daar botste hij tegen een lantaarnpaal. Omdat hij zich daarna niet goed voelde was hij op de grond buiten de auto gaan liggen waar een passerende vrouw hem vond. Omdat hij last van zijn nek had werd hij met een ambulance naar het SZE overgebracht.

Assen, ongeval
Vannacht omstreeks 02.30 uur trof een passant op de afrit van de A28 ter hoogte van Assen Zuid een bedrijfsauto aan die op de kant lag. De 50-jarige bestuurder uit Zwolle werd door medewerkers van de ambulance uit de auto gehaald waarna hij naar het WZA werd overgebracht. Daar werd een bloedproef van hem genomen ivm alcoholgebruik. Letsel leek mee te vallen maar hij werd wel ter observatie opgenomen. Vermoedelijk is de bestuurder in de berm terecht gekomen en heeft daar een aantal borden van de wegafzetting omver gereden. Toen hij weer op de weg terecht kwam is hij met zijn auto over de kop geslagen.

Assen, man gewond na vechtpartij
Gistermiddag vond een vechtpartij plaats in een woning aan de Rolderstraat. Kamerbewoners hadden een meningsverschil over te harde muziek. Een 27-jarige man uit Assen was bij één van de kamerbewoners op bezoek en bemoeide zich er mee. Met de veroorzaker van die harde muziek kreeg hij ruzie waarna hij door een ruit sloeg. Hierbij liep hij een slagaderlijke bloeding op die door omstanders werd afgebonden. Daarna werd hij naar het WZA overgebracht.

Linde, woninginbraak
Werd gisteren tussen 07.45 en 15.30 uur ingebroken in een woning aan het Schrapveen. De 49-jarige bewoner ontdekte bij thuiskomst dat een raam was geforceerd waarna computer, videorecorder en camera en sieraden waren weggenomen. Schadebedrag nog onbekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe