Carros

Nissan X-TRAIL nu in de showroom

50 jaar terreinervaring gebundeld

(11 september 2001)

Nissans jongste 4WD-telg, de X-TRAIL, staat nu in de showroom van de Nissan-dealer. De X-TRAIL vormt een prima aanvulling op het toch al uitgebreide 4x4-gamma van Nissan. Het nieuwe model heeft een dynamisch en stoer uiterlijk. Tegelijkertijd zorgen nieuwe, geavanceerde technieken voor een bijzonder verfijnd rijgedrag.

Met de afmetingen van een compacte vijfdeurs en de inschakelbare vierwielaandrijving is de X-TRAIL een origineel en stoer alternatief voor een grotere personenauto of stationwagon. Meer dan ooit heeft Nissan de nadruk gelegd op de capaciteiten op de gewone weg. De X-TRAIL is voorzien van het ALL MODE 4x4 system. Het is een volledig elektronisch geregelde vierwielaandrijving die in de meest uiteenlopende situaties voor maximale grip en trekkracht zorgt. De auto is bij uitstek geschikt voor avontuurlijk ingestelde mensen, die actief zijn en toch ook de grootst mogelijke mate van luxe en comfort verwachten.

Compleet
De X-TRAIL kent vier verschillende uitvoeringen: Comfort, Sport, Luxury en Elegance. Standaard is het model echter al heel compleet. Voor zo 'n f 63.000,-kan de X-TRAIL rijder al rekenen op ABS met EBD, airbags, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, elektrisch verstelbare buitenspiegels, een geïntegreerde roofrail, een grille in carrosseriekleur en ga zo maar door.

Prijzen
Voor de X-TRAIL zijn twee motoren leverbaar: een pittige 2.0-liter benzinemotor en een krachtige direct ingespoten 2.2-liter diesel. Voor de eerste beginnen de prijzen bij f 63.004,07 gulden (28.590,- EURO) voor de handgeschakelde versie. Daarnaast kan de automobilist kiezen voor een soepele viertraps automaat. De prijzen hiervoor bedragen respectievelijk f 75.410,96 (34.220,- EURO) voor de Luxury-uitvoering en f 82.198,38 (37.300,- EURO) voor de Elegance. De vanafprijs voor de uitvoeringen met dieselmotor komt op f 71.719,74 (32.545,- EURO).