Gemeente Soest

Uitbreiding dringend noodzakelijk

Brandweer Soesterberg werft vrijwilligers

Om hulp in Soesterberg te kunnen blijven garanderen, werft de brandweer in Soesterberg vrijwilligers. Inwoners van Soesterberg tussen de 18 en 35 jaar krijgen persoonlijk een brief waarin ze worden opgeroepen zich te melden als vrijwilliger. Bedrijven in Soesterberg ontvangen een schriftelijk verzoek van burgemeester drs. J.J.L.M. Janssen om werknemers enthousiast te maken voor de brandweer. Op woensdag 12 september om 20.00 uur is er voor geĂŻnteresseerde Soesterbergers een informatieavond in de brandweerkazerne aan de Koppenlaan 9 te Soesterberg.

De sterkte van het korps Soesterberg is door natuurlijk verloop tot beneden het minimum gedaald. Het korps behoort uit 33 leden te bestaan. De huidige sterkte bedraagt 28 vrijwilligers. Omdat er twee langdurig zieken zijn, kan de brandweer een beroep doen op 26 mensen. In de avond- en nachtelijke uren en in de weekenden is de opkomst voldoende, maar overdag begint de situatie zorgelijk te worden. Uitbreiding van het korps is dan ook dringend noodzakelijk. Inhakend op de landelijke campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken 'Van huisvrouw naar brandweervrouw' doet het korps Soesterberg vooral ook een beroep op vrouwen om zich als vrijwilliger aan te melden.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de brandweer, telefoon (035) 609 33 90. Ook kunnen ze schrijven naar Brandweer Soest/Soesterberg, antwoordnummer 120, 3760 VB Soest. Iedereen is welkom op de informatieavond op 12 september.