Provincie Friesland

Agenda

12 september 2001 17.00 uur statencommissie voor welzijnszaken

Plaats: Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Secretaris: G. Kraak, tel. 058 292 56 18, e-mail: g.kraak@sis.fryslan.nl

Hoofdpunten

- Discussienotitie nieuw Friestalig tijdschrift Na het beëindigen van het experiment FRSK heeft de statencommissie voor Welzijnszaken gevraagd om alternatieven uit te werken voor een Friestalig tijdschrift. Gedeputeerde Staten hebben er voor gekozen om niet met een concreet voorstel te komen, maar om in een discussienotitie een aantal mogelijkheden op een rijtje te zetten. De commissie kan in de vergadering aangeven aan welke mogelijkheden zij de voorkeur geeft, zodat die verder uitgewerkt kunnen worden.


- Koepelconvenant herstructurering openbaar Op basis van een landelijk advies Open poort tot kennis betreffende de noodzaak tot vernieuwing van het openbaar bibliotheekwerk, hebben provincies, gemeenten en het rijk een concept koepelconvenant opgesteld. Hierin worden de doelstellingen en taakverdeling voor een herstructurering van het openbaar bibliotheekwerk vastgelegd. De commissie wordt om advies gevraagd.


- Bestuursopdracht actualisering regiovisie GGZ De huidige regiovisie Geestelijke Gezondheidszorg Fryslân (GGZ) is in 1997 opgesteld en is niet meer actueel. In de voorliggende bestuursopdracht wordt een voorstel gedaan om de regiovisie te actualiseren. Verder wordt voorgesteld een andere werkwijze te hanteren om de regiovisie op te stellen dan totnogtoe gebruikelijk was. De commissie wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

Belangstellenden zijn welkom op de publieke tribune In vergaderingen van Statencommissies hebben burgers de gelegenheid om, maximaal 5 minuten, over een punt van de agenda mee te praten. Verzoeken daartoe moeten voor het begin van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter ingediend worden met opgave van de punten waarover men wat wil zeggen.

Voor informatie over de openbare vergaderingen kunt u terecht bij het Informatiecentrum provincie Fryslân, Tweebaksmarkt 52 Leeuwarden. Tel. 058- 292 55 24 e-mail info@fryslan.nl

U kunt de stukken raadplegen op deze site. Wilt u van ons bericht, als er nieuwe stukken beschikbaar zijn op internet? Geef uw e-mailadres dan even door via (provincie@fryslan.nl).