Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.15 uur
Lopen en rijden onder invloed

LEUSDEN Tijdens de surveillance zagen agenten dinsdagnacht een man op de Hamersveldseweg lopen. De man was wat onvast ter been maar groette de agenten en liep door.

De agenten vertrouwden het niet en keerden hun voertuig. Op dat moment reed er een voertuig vanaf het parkeerterrein bestuurd door de man. De agenten gaven hem een stopteken waaraan hij voldeed.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de 57-jarige man uit Leusden 2,15 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat hij al twee maal eerder was aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de Leusdenaar zal worden ingenomen. Met een rijverbod van elf uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanhouding na ontzegging

AMERSFOORT Dinsdagmiddag omstreeks kwart over drie is in een warenhuis aan de Utrechtsestraat een 34-jarige man uit Harderwijk die nog een aantal zaken had openstaan, aangehouden.

De man die het warenhuis niet mocht betreden, omdat hij een ontzegging had, werd door beveiligingspersoneel herkend en hield hem aan. De politie heeft de man vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog moest worden verhoord voor andere strafbare feiten.

Auto over de kop

AMERSFOORT Dinsdagochtend omstreeks kwart voor zeven heeft op de Hogeweg ter hoogte van de afrit Rijksweg A-28 tussen twee personenautos een ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto over de kop is geslagen. De automobilisten, een 33-jarige inwoner van Wezep en een 31-jarige man uit Leidschendam, wisten op eigen kracht de voertuigen te verlaten.

Bij de kruising botsten de twee voertuigen op elkaar omdat zij elkaar geen voorrang verleenden. De auto van de Leidschendammer sloeg hierbij over de kop.

Het letsel van dat de beide mannen eventueel hebben opgelopen is de politie niet bekend. Met betrekking tot de schuldvraag stelt de politie een nader onderzoek in.