Politiebericht Eindhoven e.o. 13-09-2001

1e persbericht 13 september 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontrole
Woensdag tussen 14.00 en 22.00 uur is in Woensel-Zuid een rijdende bromfietscontrole gehouden. Er zijn 15 bonnen uitgeschreven: 8 voor het rijden zonder helm, 3 omdat de bromfiets niet was voorzien van een gele plaat of vlakken, 1 bestuurder had geen certificaat, 1 omdat de bromfiets een oranje plaat had in plaats van een gele, 1 omdat de bestuurder geen certificaat kon laten zien en 1 omdat de bromfiets niet verzekerd was.

Helmond: Verdachten diefstal aangehouden
Woensdag zijn twee Helmondse vrouwen van 19 en 20 jaar oud aangehouden in hun woning. Zij worden ervan verdacht dat zij in augustus en september geld hebben gestolen van hun werkgever. De twee vrouwen poetsten in een horecabedrijf in de Helmondse binnenstad. Zij zouden regelmatig geld uit een geldkistje hebben gestolen. Het bedrag is opgelopen tot ruim fl.10.000,= . De vrouwen zijn na onderzoek aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Leenderstrijp: Onder invloed
Op de Strijperstraat is donderdag om 1.10 uur een 49-jarige automobilist uit Leenderstrijp betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 0,6 promille. Hij kreeg een boete van fl. 410,=.

Leenderstrijp: Inbraak in woning
Woensdagmiddag tussen 15.15 en 16.45 uur is ingebroken in een woning aan de Heerstraat. De achterdeur is opengebroken en de bewoner mist een satellietontvanger, autopapieren en een portemonnee met fl 170,=.

Deurne-Asten-Someren: Alcoholcontrole
De politie van Deurne-Asten-Someren heeft tussen woensdag 19.00 en donderdag 3.00 uur in haar gebied een alcoholcontrole gehouden. Er zijn 306 voertuigen gecontroleerd. Op de Boerenkamplaan bleek een 58-jarige automobilist uit Someren gedronken te hebben. Hij blies ruim 0,55 promille. De man kreeg een boete van fl. 410,=. Een bestuurder kreeg een rijverbod. Er werd door achttien politiemensen op verschillende plaatsen gecontroleerd.

Veldhoven: Autodiefstal
Vanaf de Hermannistraat is tussen woensdag 23.40 en donderdag 1.15 uur een grijze Opel Vectra met het kenteken YZ-09-VL gestolen.

Veldhoven: Inbraak
Donderdag rond 4.40 uur is ingebroken in een kantoor aan de Heiberg. Er zijn twee ruiten vernield en uit het bedrijf zijn twee pcs en een monitor gestolen. De waarde van de goederen ligt rond de fl. 7.000,=.