Gemeente Eemsmond


zondag 16 september 2001

EEMSMOND VERWELKOMT 17.000 STE INWONER

Donderdagmiddag 13 september hebben burgemeester Hans van der Laan en loco-burgemeester Rein Eisinga de 17.000ste inwoner van de gemeente Eemsmond verwelkomd, de heer J. Roggeveld. Hij heeft zich met zijn gezin (vrouw en twee kinderen) gevestigd aan De Vennen te Uithuizermeeden. De heer Roggeveld is afkomstig uit Haren. In verband met een aanstelling bij het bedrijf Elzinga Machinefabriek te Uithuizermeeden is hij naar dit dorp verhuisd.

Groei gemeente
In 1990 is de gemeente Eemsmond, de samenvoeging van de gemeenten Usquert, Kantens, Warffum en Hefshuizen, gestart met 16.254 inwoners. Op 1 januari 2001 had de gemeente een inwonertal van 16.734. Nu is de gemeente de grens van 17.000 inwoners gepasseerd. De oorzaak van de snelle groei in de afgelopen driekwart jaar ligt met name in een vestigingsoverschot (veel nieuwbouw) en aan de inschrijving van asielzoekers.

Officiële actie
Voor Hans van der Laan is het verwelkomen van de 17.000st inwoner één van zijn laatste officiële acties als burgemeester van de gemeente Eemsmond geweest. Voor loco-burgemeester Rein Eisinga was het alvast een voorproefje.