Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.25 uur) Vrijdag 14 september 2001

Nieuwstadt, rijden onder invloed:
Een 50 jarige inwoner van Nieuwstadt is vrijdagmorgen 14 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist werd omstreeks 02.15 uur Op de Baan gecontroleerd. Bij het afleggen van een alcoholblaastest bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Nieuwstadt werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door justitie kan voorkomen.

Born, bromfietser tegen container:
Een 22 jarige bromfietser woonachtig te Born is donderdagavond 13 september 2001 gewond geraakt na een aanrijding met een onverlichte puincontainer.
De inwoner van Born reed omstreeks 23.15 uur op zijn bromfiets over de Jacobsstraat te Born waar hij tegen een op de rijbaan geplaatste en niet verlichte puincontainer reed. Wel waren er twee pilonnen bij de container geplaatst. Door de klap van de aanrijding werd de bestuurder van zijn bromfiets geworpen welke laatste zwaar werd beschadigd. De bestuurder bezeerde zijn schouder. De gewaarschuwde ambulance van de GGD nam de gevallen bromfietser mee naar het ziekenhuis waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd. Na behandeling kon hij huiswaarts. Tegen de eigenaar van de niet verlichte puincontainer wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Roosteren, dierenmishandeling:
In een wei aan de Hoekstraat te Roosteren werd mogelijk in de nacht van woensdag op donderdag een dierenmishandeling gepleegd. Donderdagmorgen trof de politie na een telefoontje van een getuige een van de paarden in de betreffende wei aan met een afgeknipte staart. Alle andere paarden in de wei bleven verschoond van de mishandeling. Wie de staart van het Gelderse paard heeft afgeknipt is niet bekend geworden. De politie is op zoek naar mogelijke getuige die de dierenmishandeling hebben zien plaatsvinden. Zij kunnen zich telefonisch melden aan het politiebureau van de basiseenheid Born/Susteren telefoon 0900-8844.

Geleen, 16 % te hard bij snelheidscontrole:
Op de Urmonderbaan in Geleen heeft op donderdagmorgen 13 september 2001 een snelheidscontrole plaatsgevonden. Tussen 08.30 en 11.15 uur controleerden leden van het Verkeers handhavingsteam van de Politie regio Limburg-Zuid de snelheid van 1620 langsrijdende motovoertuigen waarvan 99 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. Van deze 99 bestuurders werden er meteen 54 staande gehouden en geconfronteerd met de door hen gepleegde snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km per uur. Deze 20 jarige bestuurder afkomstig uit Maastricht moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren. Hij mag zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij de officier van Justitie verantwoorden over zijn verkeersgedrag.