Ingezonden persbericht

PERSBERICHT TELESCOOP MAGAZINE

Zaterdag 15 september 2001
17.02 - 18.00 uur
747 AM Teleac/NOT (747 AM of in stereo via de kabel) Real Audio via
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm

+ W3C waakt over standaarden op internet

Het World Wide Web consortium is een internationale organisatie die bepaalt volgens welke standaarden internetpagina's gemaakt mogen worden. Het consortium, kortweg W3C genoemd, bepaald welke codes opgenomen worden in HTML en XML. De W3C startte in 1994, toen de uitvinder van het World Wide Web, Tim Brenners Lee, een instituut wilde opzetten dat zich ging bemoeien met de standaarden op het web. Hij zette de organisatie op in samenwerking met de MIT in Boston, Inria in Frankrijk en Keio in Japan. De in Nederland werkende Engelsman Steven Pemberton werkt bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam. Hij is voorzitter van de HTML werkgroep, onderdeel van W3C. In TeleScoop een gesprek met hem.

+ Ringtones razend populair

Gaat er een mobiele telefoon af, dan hoor je nog maar zelden een gewone beltoon. Veel mensen kiezen voor een zogenaamde ringtone. Het gaat hier om melodieën die gebaseerd zijn op een televisieserie of een plaat uit de hitparade. Deze beltonen zijn vooral onder jongeren populair. Het trefwoord ringtones is dan ook niet voor niets al enige tijd één van de meest opgevraagde trefwoorden bij zoekmachines. Een reportage.

+ Computer schoonmaak

Computers hebben veel te lijden van vuil. Stof en rook kunnen zorgen voor haperende harde schijven, slecht functionerende processoren en crashende computers. Het is daarom van groot belang de computer zo nu en dan flink onder handen te nemen. Maar niet ieder middel is daarvoor geschikt. Bovendien ligt het gevaar van statische elektriciteit op de loer. In TeleScoop een gesprek met een specialist op het gebied van de
computerschoonmaak.

+ Verder in de uitzending

Verder in deze uitzending een producttest, dit maal een test van twaalf carkits door het telecomvakblad Connexie.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN TELEAC/NOT-

RADIO OVER DE NIEUWE MEDIA, TECHNIEK EN
COMMUNICATIE.

Presentatie :
Ingrid Drissen en Pieter Kuipers

Productie:
Dirkjan van Ittersum
035-6293250; dirkjan.van.ittersum@teleacnot.nl

Eindredactie: Pieter Kuipers
035-6293296; pieter.kuipers@teleacnot.nl


----
Beluister TeleScoop in Real Audio:
http://www.teleacnot.nl/sites/radio_on_demand/telescoop.htm