Provincie Zuid-Holland


05-09-2001

Een tocht door Drechtsteden met provincie Zuid-Holland

Kunst Delta Drechtsteden

Op 15 september om 15.00 vindt de opening van Kunst Delta Drechtsteden plaats in het Centrum Beeldende Kunst in Dordrecht. Het betreft een kunstproject dat wordt uitgevoerd door drie kunstenaars van verschillende disciplines. De tentoonstelling is opgezet in het kader van het recreatie- en cultuurbeleid van de provincie Zuid-Holland en heeft tot doel de verbinding tussen de Drechtsteden te visualiseren. De expositie is gedurende zes maanden te zien op diverse locaties in de Drechtsteden.

Kunst Delta Drechtsteden
Tijdens de expositie presenteert Jouke Kleerebezem de website: www.drechtlog.com. Het kunstwerk omvat onder andere een zoektocht in het Drechtstedelijke gebied naar sleutels die toegang bieden tot de website. Ook wordt de film Doorenweerd Vaart getoond. Jeroen Doorenweerd heeft vanuit een boot met een digitale camera het gebied van de Drechtsteden gefilmd en maakte een ontdekkingsreis langs onbekende plekken. De fotoserie 8 images kan tevens worden bekeken tijdens de tentoonstelling. In acht fotos laat Frank van der Salm de essentie van het Drechtstedelijke gebied zien.

Salon der Drechtsteden
Op 15 september kan ook de Salon der Drechtsteden worden bezichtigd. Hier zijn verschillende kunstwerken van regionale kunstenaars te zien.

De tentoonstelling Kunst Delta Drechtsteden is te zien van 16 september tot en met 7 oktober in het Centrum Beeldende Kunst in Dordrecht, Voorstraat 180. De deuren zijn geopend van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.