Gemeente Oud-Beijerland

Artotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland

De Artotheek Hoeksche Waard is van 15 tot en met 29 september a.s. in Oud-Beijerland. Gedurende deze twee weken is de ontmoetingsruimte in De Lindenhoeve ingericht als kunstuitleen. Er zijn ongeveer 250 kunstwerken aanwezig, waaruit direct een keuze gemaakt kan worden.

Abonnees kunnen hun werk omruilen en belangstellenden kunnen vrijblijvend binnenlopen om te zien of er iets van hun gading bij is.

In oktober 2000 is de permanente vestiging van de Artotheek Hoeksche Waard (onderdeel van Centrum Beeldende Kunst, Kunstuitleen Dordrecht) gesloten en is besloten om in een geheel nieuwe opzet terug te komen in Oud-Beijerland.

Vanaf 2001 is de kunstuitleen met een mobiele vestiging twee keer per jaar, telkens voor een periode van twee weken, aanwezig in Oud-Beijerland.

Ditmaal wordt er een kunst- en tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar. De wedstrijdformulieren worden verspreid via alle basisscholen in Oud-Beijerland en kunnen vanaf 15 september worden ingeleverd bij de kunstuitleen. Alle inzendingen worden geëxposeerd in de foyer van De Lindenhoeve.

De jury bestaat uit mw. A.M.C. van Hemert (wethouder onderwijs), Hanneke Piederit (beeldend kunstenaar) en Annelies van Wijk (hoofdmedewerker Artotheek Hoeksche Waard.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 26 september om 14.00 uur

Artotheek Hoeksche Waard, alleen van 15 tot en met 29 september 2001 in De Lindenhoeve, Steenenstraat 24 in Oud-Beijerland. Openingstijden: dinsdag en donderdag van 12.00 tot 17.00 uur; woensdag en vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Nadere informatie is te verkrijgen bij : Maaike van de Wiel, tel. 078.6314689.

Autovrije zaterdag

EUROPESE AUTOVRIJE DAG ZATERDAG 22 september a.s.

De Autovrije Dag is een initiatief van Milieudefensie en het Landelijk Overleg Autovrije (Zon)dag (LOAZ). Dit jaar sluit Nederland zich aan bij de Europese Autovrije Dag die elk jaar op 22 september door de Europese Commissie wordt uitgeroepen. Dit jaar valt 22 september op een zaterdag. Op 22 september 2001 wordt door Reizigers Vereniging Rover in samenwerking met LOAZ/Milieudefensie ook de landelijke promotiedag voor het Openbaar Vervoer georganiseerd met het motto: "stap 'ns een dagje over". Behalve met de fiets en te voet kun je de autovrije gebieden dus ook met het openbaar vervoer bereiken.

Wij hebben besloten als gemeentebestuur zelf niet actief deel te nemen aan de Europese Autovrije Dag, maar de Autovrije Dag wel onder de aandacht te brengen, zodat iedereen voor zich kan afwegen of hij of zij de auto laat staat op zaterdag 22 september a.s.

Diverse Nederlandse gemeenten doen mee aan de Europese Autovrije Dag op 22 september a.s. In onze omgeving zijn de deelnemende gemeenten onder andere: Dordrecht, Gorinchem, Rotterdam, Delft, Leiden, Voorschoten en Zoetermeer, Daarnaast doen vrijwel alle Europese hoofdsteden zoals: Rome, Londen, Parijs, Madrid, Brussel, Berlijn en Amsterdam mee. Delen van deze gemeenten zijn afgesloten voor het autoverkeer. Voor de overige delen van de gemeenten geldt het verzoek de auto op vrijwillige basis te laten staan.

Indien u op zaterdag 22 september a.s. een van de autovrije gemeenten wilt bezoeken verzoeken wij u rekening te houden met de Autovrije Dag en zomogelijk andere vervoermiddelen dan de auto te benutten. Een aantal van de deelnemende gemeenten biedt die dag in samenwerking met vervoerbedrijven alternatieve vervoersmogelijkheden aan of korting op openbaar vervoer.