Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-09-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.15 uur
Brand in schuur en volière

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag brandden een schuur en volière van een woning aan de Patrimoniumlaan gedeeltelijk uit.

Om tien voor twee in de nacht van vrijdag op zaterdag werden agenten gezonden naar de Patrimoniumlaan, waar een schuur en volière in brand bleken te staan. Onderzoek toonde aan dat de brand in de schuur en volière mogelijk is ontstaan nadat een conifeer die tegen de schuur stond door een onbekende in brand is gestoken. Nadat de brand door de brandweer was geblust bleken behalve materiele schade ongeveer tien vogels door verstikking te zijn gedood. Onderzoek naar mogelijke getuigen leverde niets op.

Brand op het terras

VEENENDAAL Zaterdagochtend, om kwart voor drie, werden politieagenten naar een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat gezonden. Daar bleek het terrasmeubilair en de overkapping in brand te staan.

De brandweer, die ook ter plaatse kwam, heeft de brand geblust. De politie onderzoekt de brandstichting.

Bromfietser met teveel alcohol op loopt tegen de lamp

WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 38-jarige bromfietser aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken. Aan het bureau bleek dat de man nog een straf had openstaan.

De 38-jarige man uit Langbroek werd op de Zandweg in Wijk bij Duurstede aangehouden toen uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Op het bureau werd vervolgens een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek dat de bromfietser 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Op het bureau bleek dat de man nog een boete van Fl. 1.050,- of 17 dagen hechtenis, open had staan

Verkeerscontrole

RHENEN De politie heeft vrijdag tussen half tien en elf uur s morgens een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwe Veenendaalseweg. Er werd met name gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Tijdens de controle bleken elf personen geen gordel te dragen. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.