Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.40 uur
Bromfietscontrole

AMERSFOORT/LEUSDEN Op vrijdagmiddag 14 september werd door de politie een brom-/snorfietscontrole uitgevoerd op de Heiligenbergerweg in Amersfoort en op de Lockhorsterweg in Leusden. Tijdens de controles werd 15 bekeuringen uitgeschreven voor een te groot motorvermogen, 2 keer voor het negeren van het rode licht, 1 keer voor het niet hebben van een certificaat en 1 keer voor het niet dragen van een helm.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Door de politie werd op vrijdagavond 14 september een alcoholcontrole gehouden op de Rondweg noord en de Stadsring.

Tijdens de controles werd van 750 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén bestuurder bleek bij de ademanalyse aan het bureau 0,6 promille aan alcohol in het lichaam te hebben. De verdachte kreeg een transactie uitgereikt. Twee bestuurders bleken zonder rijbewijs te rijden. Door één bestuurder werd een valse naam opgegeven. Een bestuurder bleek in een onverzekerde auto rond te rijden. Twee bestuurders reden met defecte verlichting.

Mishandeling, daders aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september werd op de Zwanenhalssteeg, een inwoner van Amersfoort van 19 jaar mishandeld. Het slachtoffer belde direct de politie die samen met het slachtoffer de omgeving afzocht.

In de Lavendelstraat konden op aanwijzing van het slachtoffer de twee verdachten van de mishandeling worden aangehouden. Het bleken een 18 en een 17 jarige inwoner van Amersfoort te zijn. Eén van de verdachten bleek een hoeveelheid verdovende middelen in zijn bezit te hebben die inbeslaggenomen werd. Het tweetal werd voor nader onderzoek ingesloten.