Politiebericht Venlo 15-09-2001
Mediaberichten 15 september (16.00 uur)

Ospel controle bij afsluiting

OSPEL Bij een controle op de naleving van de verkeersmaatregelen bij de afsluiting op de Meijelsedijk heeft de politie vrijdagmiddag 6 automobilisten bekeurd. 5 kregen er een bekeuring wegens te hard rijden (hoogste snelheid 67 km/u) en de zesde een boeten wegens het inhalen bij een inhaalverbod.

Tegelen 90 bekeuringen bij snelheidscontrole

TEGELEN Bij een snelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft de politie vrijdagmiddag 90 automobilisten bekeurd. Zij reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 2070 voorbijgangers was 80 km/u.

Blerick vernieling auto

BLERICK De auto van een 20-jarige man uit Tegelen is vrijdagmiddag beschadigd doordat daarvan de achterruit is ingeslagen. 2 Jongemannen op een zwarte bromscooter reden op de Oleanderstraat de auto voorbij en een van hen sloeg daarbij met een zware ketting de achterruit kapot. De schade bedraagt enkele honderden guldens.

Vlodrop bijtende hond in beslag genomen

VLODROP De politie heeft vrijdagavond een bijtende hond in beslag genomen en de 34-jarige eigenaar daarvan aangehouden die zich tegen de inbeslagneming hevig verzette. Een 61-jarige vrouw uit Vlodrop wandelde rond 8 uur over de Wassemweg en werd daar door een loslopende herdershond plotseling in haar been gebeten. Daarbij liep zij lichte verwondingen op. De vrouw deed daarvan aangifte en de politie stelde ter plaatse een onderzoek in. Daarbij werd de loslopende hond aangetroffen die zich ook tegen de politiemensen keerde. Een gewaarschuwde hondengeleider wist uiteindelijk de hond te vangen. Bijna tegelijkertijd kwam de 34-jarige eigenaar aan, die direct zijn hond terug eiste. Daarbij reageerde de man zo agressief tegen de politie dat hij werd aangehouden en geboeid. Eenmaal in een politie-auto zag hij kans daarvan een ruit te vernielen door er met zijn voeten tegenaan te trappen. De in beslag genomen hond bleek 10 pups te hebben. Die zijn niet in beslag genomen maar ter verzorging door de moederhond met haar meegegaan. De verdachte is inmiddels door de politie verhoord en zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld. De hond blijft in beslag genomen.

Milsbeek fl. 1.660,- boetes bij snelheidscontrole

MILSBEEK Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg heeft de politie 10 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 119 km/u. Omdat de controle werd gehouden met behulp van de lasergun, zijn de overtreders direct staande gehouden en bekeurd. Bij elkaar waren de boetes fl. 1.660,-

Venray mishandeling

VENRAY Een 18-jarige man uit Tilburg is vrijdagavond door 7 mannen mishandeld op de Griegstraat. Het slachtoffer is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. Ondanks dat er verschillende getuigen waren, is het volstrekt onduidelijk waarom de man mishandeld is, Hij werd door de groep aanvallers aangesproken die hem direct begonnen te slaan. Daarbij is mogelijk gebruik gemaakt van ijzeren buizen. De politie is een onderzoek gestart.

Echt brand in schuur

ECHT Een schuur aan de Oppikweg is vrijdagavond door vermoedelijke brandstichting volledig uitgebrand. In de schuur lagen aardappelen opgeslagen en allerlei tuingereedschap. Volgens de 61-jarige eigenaar uit Maasbracht lagen er geen brandbare spullen in de schuur. Reden voor de politie aan te nemen dat de schuur in brand is gestoken. Een verder onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten geven. De grootte van de schade is nog niet bekend.

Sevenum autobrand

SEVENUM In een bosgebied aan de Middel Peelweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een personenauto uitgebrand. De auto stond midden in het bos en is daar mogelijk opzettelijk in brand gestoken. De reden daarvan is niet duidelijk. De tenaamgestelde van de auto is een 43-jarige man uit Venlo. Of hij ook de eigenaar is, is niet duidelijk.

Venlo verkeersgewonde

VENLO Bij een botsing met een personenauto is vrijdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Venlo gewond geraakt. De jongeman is met een gecompliceerde beenbreuk opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurd toen de bromfietser op de Burgemeester van Rijnsingel geen voorrang kreeg van een 21-jarige automobiliste uit Blerick. De bromfietser reed echter aan de verkeerde kant van de weg over het fietspad.