Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-09-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 11.00 uur
Auto volledig uitgebrand

UTRECHT Zaterdagavond om zes uur brandde een auto, die geparkeerd stond aan de van Heuven Goedhartlaan, volledig uit.

De eigenaar, een 22-jarige man uit Baarn, was op bezoek bij kennissen en had zijn auto geparkeerd. Om zes uur hoorde hij dat er een auto in brand stond. Toen hij op het balkon ging kijken zag hij tot zijn ontsteltenis dat het zijn eigen auto was. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. De politie hield de grote groep belangstellenden op een veilige afstand, terwijl de brandweer de brand bluste.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk gebleven.

Te veel alcohol op

UTRECHT Een 35-jarige man uit Utrecht reed zaterdagochtend met teveel alcohol op, tegen het verkeer in, in een onverzekerde auto.

De man reed om vijf uur s ochtends vanaf het Neude, tegen het verkeer in via de Loeff Berchmakerstraat naar de Hopakker. Toen agenten de bestuurder vroegen te blazen, bleek de man te veel alcohol te hebben gedronken. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek de automobilist 0,95 promille in zijn lichaam te hebben. Tevens bleek het niet de eerste keer te zijn dat de man met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Omdat de auto van de 35-jarige Utrechter onverzekerd was, is deze in beslag genomen. De man heeft een dagvaarding meegekregen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Onder invloed

UTRECHT Een 31-jarige man uit Utrecht reed zaterdagochtend met te veel alcohol op over het Herculesplein.

Om kwart voor negen s ochtends controleerden agenten de man en zij roken een sterke alcohollucht. Op het bureau bleek uit ademanalyse dat de bestuurder 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is bijna drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De Utrechter kreeg een rijverbod van zes uur. Omdat het voor hem niet de eerste keer was dat hij met teveel alcohol op werd aangehouden heeft de man meteen een dagvaarding meegekregen. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.