Gemeente Maassluis

11-9-2001

Commissie ruimtelijke ordening c.a. vergadert op 18 september

Op dinsdag 18 september 2001 is er een openbare vergadering van de raadscommissie voor ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling, groenvoorziening, verkeer en vervoer en civiele werken. De vergadering wordt gehouden in de Burgerzaal in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur.

Op de agenda van de vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:


· Overeenkomst verplaatsen spoorwegovergang Govert van Wijnkade In verband met de verplaatsing van de spoorwegovergang aan de Govert van Wijnkade dient met NS Railinfrabeheer B.V. nog een overeenkomst te worden gesloten. Het college stelt voor de gemeenteraad in de vergadering van 2 oktober 2001 een voorstel daartoe te doen.

· ZPP procedure Bloemenbuurt
Om de bouw van 75 appartementen aan de Oleanderstraat (Bloemenbuurt) mogelijk te maken moet een inspraak- en vrijstellingsprocedure worden gevolgd. De inspraakprocedure wordt afgerond middels vaststelling van het eindverslag. Het college heeft besloten het eindverslag vast te stellen, de gemeenteraad een voorstel te doen tot het nemen van een principebeslissing als bedoeld in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) en het vervolg van de procedure aan het college van burgemeester en wethouders te delegeren.

· Herziening bestemmingsplan Nieuwe Waterweg I Gedurende de planontwikkeling voor het woningbouwgebied Balkon is de verkaveling aangepast. Dit heeft tot gevolg gehad dat de woningbouw in het gebied is gesitueerd op een kortere afstand van het bedrijventerrein. Uit specifiek onderzoek is gebleken dat de huidige bedrijvigheid geen problemen geeft voor de woningbouw in het gebied Balkon. In verband met de toekomstige woningbouwontwikkeling zal het bestemmingsplan Nieuwe Waterweg I moeten worden aangepast. In overleg met de DCMR zal nog een drietal andere bedrijven worden onderzocht. Het college adviseert de gemeenteraad voor te stellen een voorbereidingsbesluit te nemen voor het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg I.
· Voorbereidingsbesluit Kapelpolder Geadviseerd wordt aan de raad voor te stellen op 2 oktober 2001 voor het gebied "Kapelpolder" een (nieuw) voorbereidingsbesluit te nemen, ter voorkoming van ongewenste ontwikkelingen in het gebied en teneinde vrijstelling voor de realisering van een nieuwe spoorwegovergang aan de Govert van Wijnkade mogelijk te maken.

Inzage, inspreken en vragenhalfuur
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.
Wie wil inspreken op een agendapunt, moet bij het begin van de vergadering aanwezig zijn. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het vragenhalfuur. In het vragenhalfuur, dat bij iedere reguliere commissievergadering op de agenda staat, kunnen belangstellenden onderwerpen aan de orde stellen die niet op de agenda van de vergadering staan, maar wel tot het werkterrein van die betreffende raadscommissie horen.

Overige documenten:
Vergadering Commissie Ruimtelijke Ordening van 18-9-2001