Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

18/09/01 Prinsjesdag 2001

Hare Majesteit de Koningin zal op dinsdag 18 september 2001 tijdens een Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal in de Ridderzaal te Den Haag de Troonrede uitspreken.
De vergadering zal worden bijgewoond door de Ministers en de Staatssecretarissen, door vertegenwoordigers van het Corps Diplomatique en de Hoge Colleges van Staat (Raad van State, Algemene Rekenkamer, Nationale Ombudsman, Kabinet der Koningin, Hoge Raad van Adel en Kanselarij der Nederlandse Orden) en door andere vertegenwoordigers uit diverse sectoren van de samenleving.

De Koningin vertrekt om 13:00 uur vanaf Koninklijk Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal op het Binnenhofcomplex. Zij zal worden vergezeld door H.H.K.K.H.H. de Prins van Oranje, Prins Johan Friso der Nederlanden, Prins Constantijn en Prinses Laurentien der Nederlanden, en H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden en mr. Pieter van Vollenhoven.
De Koningin maakt de rit zoals ieder jaar in de Gouden Koets. Wel zal wegens de gebeurtenissen in de Verenigde Staten in de omlijsting van Prinsjesdag enige soberheid worden aangebracht. De militaire escortes en ere-afzettingen zullen aantreden in dagelijks tenue en er zal geen muziek worden gehoord behalve tromgeroffel en het volkslied.