Wageningen Universiteit

Persbericht

11 september 2001, nr. 007

Innovatieavonden van het Praktijkonderzoek Plant & Omgeving in Naaldwijk

PPO Glastuinbouw locatie Naaldwijk organiseert een drietal innovatie-avonden. 18 september staat in het teken van paprika. Er zijn lezingen over het rassenonderzoek met aansluitend discussie over praktijkervaringen met nieuwe rassen. 19 september komt komkommer voor het voetlicht. Op deze avond worden lezingen gegeven over de resultaten van het onderzoek naar temperatuurgrenzen en het gebruikswaardeonderzoek. Tenslotte komt op 20 september tomaat aan de orde. Eveneens met lezingen over de resultaten van het onderzoek naar temperatuurgrenzen. Op 19 en 20 september zal een gastspreker van Westland Energie Services een lezing verzorgen over het optimale gascontract voor uw teeltstrategie in de vrije gasmarkt. Na de lezingen bestaat aansluitend ruime gelegenheid voor discussie.

Naast het lezingenprogramma worden actuele onderzoekresultaten gepresenteerd aan de hand van demonstraties en posterpresentaties. Aan de orde komen onder andere diverse substraten, concurrentiekracht Glasgroente, en toepassing van weeggoten. De nieuwste ontwikkeling van biologische bestrijding van rupsen, luizen, trips en witte vlieg krijgen uitgebreid aandacht. De presentaties over De kas van de toekomst, economische haalbaarheid van belichting, en oogstprognose tomaat zijn ook zeker een bezoek waard.

Het tuinbouwbedrijfsleven is aanwezig met innovaties die van belang zijn voor de komende teelt. De veredelingsbedrijven informeren u over hun nieuwe rassen. Er zijn nieuwe onwikkelingen te melden over het meten en regelen van de planttemperatuur, energiemanagement, energiebesparende schermen, een nieuw type HRW warmwaterketel en nieuwe lamparmatuur.

De PPO-innovatieavonden zijn unieke gelegenheid om kennis te nemen van een scala aan innovaties van onderzoek en bedrijfsleven. PPO biedt u de mogelijkheid om op een breed gebied contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen.
U bent van harte welkom op 18, 19 en 20 september vanaf 19.00 uur op PPO Glastuinbouw aan de Kruisbroekweg 5 in Naaldwijk.