Utrecht, 18 september 2001

Corio koopt winkelcentrum in Bordeaux

Corio heeft in het centrum van Bordeaux een winkelcentrum gekocht voor in totaal ? 46 miljoen. Met de aankoop van dit winkelcentrum geeft Corio verder invulling aan haar strategie om vooral in Europa buiten Nederland te groeien met focus op retail.

Het winkelcentrum ligt aan de Rue Sainte-Catherine in een top winkelstraat in het centrum van Bordeaux. Het bestaat uit een kelder, begane grond en twee verdiepingen van in totaal 12.000 m². Dit voormalige warenhuis van 'Nouvelles Galeries' wordt herontwikkeld tot een winkelcentrum, dat volledig is voorverhuurd aan vier vooraanstaande huurders (FNAC, Hennes & Mauritz, Sephora en Go Sport). De herontwikkeling wordt gefinancierd door Corio, de risico's zijn voor rekening van de ontwikkelaar. De opening van het winkelcentrum wordt medio 2003 verwacht. Het verwachte netto aanvangsrendement is 7 %.

Bordeaux ligt 580 kilometer ten zuidwesten van Parijs en is de hoofdstad van de snel groeiende regio Aquitaine. Bordeaux en omstreken telt momenteel 760.000 inwoners en is daarmee de 7e stad van Frankrijk.

Profiel van Corio
Corio is een onafhankelijke beursgenoteerde beleggingsmaatschappij in Europees commercieel vastgoed met een primaire focus op retail. Het in een boekjaar behaalde directe beleggingsresultaat wordt in zijn geheel aan de aandeelhouders uitgekeerd waardoor het aandeel Corio al jarenlang een hoog dividendrendement behaalt. Corio heeft de status van een fiscale beleggingsinstelling. Met haar beleggingen streeft Corio een zo hoog mogelijk rendement na bij een beperkt risico. De omvang van de portefeuille bedraagt ? 2,9 miljard en bestaat voornamelijk uit hoogwaardige winkelcentra en in mindere mate kantoren en bedrijfsruimten. Vanuit de lokale organisaties in Nederland, Frankrijk en Spanje wordt actief management van winkelcentra ontwikkeld op basis van een eigen centermanagement concept. Corio heeft zich ten doel gesteld verder te groeien in Europa met focus op retail, waarbij er naar gestreefd wordt dat binnen drie jaar tenminste 50 % van de totale portefeuille buiten Nederland is belegd. Op dit moment is dat 30 %.