Carros

Audi-stoelen: goed voor uw rug

(18 september 2001)

Audi is de eerste autofabrikant ter wereld die het 'kwaliteitskeurmerk voor rug-vriendelijke producten' heeft ontvangen van de Duitse 'Aktion Gesunder Rücken e.V.' (AGR). Het keurmerk werd toegekend aan de sportstoel die als optie verkrijgbaar is voor zowel de Audi A4 als de volgende week te introduceren Audi A4 Avant.

"De Audi-sportstoel met elektrisch verstelbare lendensteun is uit medisch-wetenschappelijk oogpunt uitstekend vormgegeven voor het voorkomen en reduceren van rugklachten", aldus het onderzoeksrapport van de AGR over de sportstoelen voor de Audi A4. "Het is voorbeeldig en lovenswaardig dat Audi zo grondig aandacht besteedt aan de behoeften van met name automobilisten die veel kilometers achter het stuur doorbrengen. Uit ons onderzoek blijkt dat Audi de enige autofabrikant is, die voor nagenoeg alle modellen en uitvoeringen ergonomisch geoptimaliseerde stoelen aanbiedt."

De 'Aktion Gesunder Rücken e.V.' werd in 1995 opgericht. De stichting verzamelt en verspreidt informatie over de oorzaken van rugklachten, over mogelijkheden ter voorkoming ervan en over potentieel relevante therapieën. Medische experts, de twee grootste Duitse orthopedische verenigingen en professionele medische instanties gebruiken de stichting als een overkoepelend orgaan bij hun inspanningen om rugvriendelijke producten te promoten.

De verbetering van de kwaliteit van autostoelen is een van de prioriteiten van de AGR. Een onderzoek waarbij 1.000 orthopeden waren betrokken, wijst uit dat het zitten in een auto een belangrijke oorzaak van rugklachten is. Rugklachten hebben bovendien een negatief effect op de passieve veiligheid in het wegverkeer.

Audi-sportstoelen, in hoogte verstelbaar en voorzien van elektrisch verstelbare lendensteunen, zijn voor de A4 en A4 Avant te koop voor 2.016,- (Euro 914,82).