Gemeente Nieuwegein

Positieve inspraakreacties fietspaden Hollandhaven In juni en juli 2001 heeft de gemeente inspraak gehouden over haar plan om fietspaden aan te leggen langs de Hollandhaven en het grootste deel van de Structuurbaan. Het plan kreeg tijdens de inspraakavond op 26 juni en via schriftelijke reacties volop instemming. De inspraakreacties hebben dan ook niet geleid tot aanpassingen in het plan. De technische uitwerking van het plan en het regelen van de benodigde gelden gaan daarom door zoals gepland. De fietspaden lang de Hollandhaven moeten voor de start van het schooljaar 2002-2003 gereed zijn.

Wat houdt het plan ook alweer in?
Het plan is om vrijliggende fietspaden aan te leggen: langs de Hollandhaven vanaf de Weg van de Binnenvaart tot aan de Marconibaan, en langs de Structuurbaan vanaf de Martinbaan tot aan de Blauwe Brug. Ook worden oversteekvoorzieningen voor fietsers bij de Zeelandhaven gemaakt, namelijk een snelheidsremmend plateau, een ruim tussensteunpunt en aansluitende fietspaden aan alle kanten. Daarna volgt de aanleg van de fietspaden langs het noordelijk deel van de Structuurbaan. Deze maatregelen leiden ertoe dat de verkeersveiligheid voor fietsers langs de Hollandhaven en de Structuurbaan verbetert. Verder wordt de Structuurbaan tussen de Marconibaan en de Martinbaan op termijn verkeersveilig ingericht, met sobere 30 km/uur maatregelen. Dit gebeurt nádat er een aansluiting van de Marconibaan op de Plettenburgerbaan is gerealiseerd.

Verdere besluitvorming
De raadscommissie voor Verkeer en vervoer, Milieu en Cultuur (VMC) zal volgens planning de planuitwerking en de inspraakreacties op 29 november te behandelen.
Aan de gemeenteraad zal in december het benodigde geld voor de voorbereiding worden gevraagd.

Meer informatie
Belanghebbende kunnen voor meer informatie terecht bij de heer W. Hoogenkamp (030-6071397) of de heer B.C. Otte (030-6071289).


---

Invoerdatum 18-9-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein