Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.40 uur) Dinsdag 18 september 2001

Sittard, rijden onder invloed:
Een 60 jarige inwoner van Sittard is dinsdagmorgen 18 september 2001 door de politie bekeurd, wegens het rijden onder invloed van alcohol in een personenautoauto.
De Sittardernaar reed omstreeks 03.15 uur in zijn auto over de Kromstraat te Sittard waar hij door de politie werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken, hetgeen nog eens bevestigd werd door een alcoholblaastest. De automobilist werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar ook de ademanalyse uitwees dat er alcohol in het spel was. De uitslag van de ademanalyse wees en kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Hij zal zich in het kader van de afhandeling snelrecht op korte termijn bij justitie moeten verantwoorden.

Sittard, bedrijfsinbraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Milieuparkweg te Sittard. De toegang tot het bedrijf werd verkregen door een raam te vernielen. Uit de kantoorruimten werden drie computers ontvreemd alsmede een toetsenbord. De inbraak werd gemeld via een particuliere beveiligingsbedrijf die politie en een contactpersoon van het bedrijf waarschuwde dat er een inbraak plaatsvond. De politie die met een hond het bedrijf doorzocht trof niemand meer aan. Van de benadeelde is een aangifte opgenomen.

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
Dinsdagmorgen 18 september 2001 heeft de politie bij een onderzoek in een woning aan de Henric van Veldekestraat te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen.
De politie stelde vanmorgen het onderzoek in de woning in naar aanleiding van een vermoeden van de aanwezigheid van een hennepplantage. In een schuurtje behorende bij de woning trof de politie een kwekerij aan bestaande uit 183 hennepplanten die beschenen werden door 12 assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter aan, alsmede een ventilator, een afzuiginstallatie, 12 transformatoren en een hygrometer. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming werd de hennepplantage ontmanteld. Tegen de 50 jarige bewoner, die tijdens het onderzoek in de woning aanwezig was, wordt proces-verbaal opgemaakt.