PENNY KINSKSY EN GEENPUNT.NL

Koninklijk veelzijdig; Haagse prinsjesdag primeur

Den Haag, 17 september 2001 -
Kunstenares Penny Kinsky en internetbedrijf geenpunt.nl haken in op deze toch al koninklijk getinte week. Vanaf morgen, prinsjesdag, kan iedereen meedoen aan een loterij via internet met als hoofdprijs het allereerste kunstwerk dat van het aanstaande koningskoppel is gemaakt. Inschrijven voor deze loterij kan op www.pennykinsky.nl onder het kopje specials. Iedereen kan zijn winkans vergroten door een ander op de loterij te attenderen. De eerste trekking zal plaatsvinden op 31 oktober, wanneer het koninklijke paar een bezoek brengt aan de Residentie. Precieze spelregels zijn verder op de site te vinden.

Kinsky maakte de zeefdruk 'carpe diem' ter gelegenheid van het eerste bezoek van Maxima eerder dit jaar aan Den Haag. De kunstenares heeft zich bij uitzondering door deze speciale gelegenheid laten inspireren en heeft het paar met een knipoog naar Andy Warhol vastgelegd. Penny Kinsky werd al in haar jeugd door patronen en de natuur gefascineerd, een voorliefde die in haar meeste werken terug is te vinden. Naast haar huidige collecties schilderijen en werken op papier zal vanaf prinsjesdag ook deze bijzondere zeefdruk via de site pennykinsky.nl worden verkocht. De site is overigens gebouwd en gesponsord door geenpunt.nl

Dit Haagse internetbedrijf is al langer verbonden met kunst en creativiteit door middel van animatieplatform kijkeens.nl Op de laatstgenoemde site zijn regelmatig actuele filmpjes en animaties te vinden, o.a. met input van kunstacademie studenten.

Noot voor de redactie,