Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 08.55 uur
Mannen aangehouden na poging omkoping agent

UTRECHT - De politie heeft een onderzoek afgesloten naar twee Utrechters van 40 jaar en 34 jaar. De twee verdachten waren van plan een politieman van het district Marco Polo om te kopen.

De mannen vroegen de agent zijn hulp bij een softdrugsdeal. Eén van de mannen zocht tijdens de diensttijd van de politieman regelmatig toenadering en wilde een gesprek met de politieman. De politieman dacht dat het om een privé-zaak ging waarna hij op verzoek van de 40-jarige verdachte een afspraak maakte.

Tijdens de afspraak bleek dat de 40-jarige zijn compagnon had meegenomen. De twee deden de agent het voorstel als opvallende politieman mee te werken aan een ripdeal. De agent ging hier niet op in en meldde dit aan de leiding van het bureau politiebureau Marco Polo.

Omdat het hier gaat om een poging tot aantasting van een integere politieorganisatie heeft de districtsleiding de zaak hoog opgenomen en onmiddellijk een diepgaand strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Dit resulteerde in de aanhouding van de twee verdachten. De 40-jarige werd dinsdag 11 september en de 34-jarige werd donderdag 13 september aangehouden.
De 40-jarige verdachte die ook nog van andere strafbare feiten wordt verdacht is voorgeleid aan de rechter commissaris en is in bewaring gesteld. De 34-jarige verdachte zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Autodieven betrapt

UTRECHT Een 46-jarige man uit Utrecht belde in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 september naar de politie en meldde dat twee mannen zojuist getracht hadden zijn auto te stelen.

Hij had de mannen betrapt waarna zij in een andere auto wegreden. Het kenteken dat de man aan de meldkamer doorgaf was van een gestolen voertuig. Omstreeks half één zagen agenten op het Furkaplateau twee personenautos rijden. Een van de voertuigen had het opgegeven kenteken. In de andere auto zagen de agenten aan de hand van het opgegeven signalement de tweede verdachte rijden.

Beide bestuurders reden naar het Zwartewoud en parkeerden hun voertuigen. De agenten konden beide verdachten aanhouden. Het ging om een 42 en 32-jarige man beiden uit Utrecht. Uit onderzoek bleek dat beide voertuigen gestolen waren. De verdachten werden meegenomen en voor verhoor ingesloten.

Poging beroving

UTRECHT Maandagmiddag probeerden vier jongens een 16-jarige meisje te beroven van haar tas.

Omstreeks twee uur fietste het Utrechtse meisje over de Amazonedreef. Ter hoogte van de hoek met de Bonairedreef werd zij plotseling door vier onbekend gebleven jongens aangevallen.

De verdachten probeerden de handtas van haar schouder te trekken. Het meisje hield kranig stand en wist met hulp van twee omstanders te voorkomen dat haar tas gestolen werd. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Poging beroving

UTRECHT- Via de meldkamer kwam maandagavond een melding binnen dat een man had geprobeerd een benzinestation aan de Seinedreef te beroven.

Omstreeks half negen was een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats het benzinestation ingelopen en had onder bedreiging van een knuppel geld van de medewerker geëist.

De medewerker gaf geen geld waarna de verdachte wegvluchtte. Enige tijd later kon de man voor een supermarkt aan de Roelantdreef worden aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig waardoor een kleine worsteling ontstond.