Persberichten politie Rivierenland



Dinsdag, 18 september 2001



* Dagoverzicht

Verkeersongeval
ZEVENAAR - Een vrouw uit Zevenaar (leeftijd niet bekend) is op 17 september rond 15.15 uur met nekklachten overgebracht naar het Streekziekenhuis Zevenaar. Zij zat in een auto die werd bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Zevenaar, die kennelijk te laat in de gaten had dat de auto voor haar op de rotonde bij de Roodwilgenweg in Zevenaar stopte.

Diefstal van gewassen
ZEVENAAR - Onbekenden hebben tussen 8 en 17 september vanaf een moestuin aan de Babberichseweg in Zevenaar diverse gewassen weggenomen. Het betreft appelen, prei, wortelen, pompoenen en snijbiet.

Te groot vermogen van bromfiets
ZEVENAAR - De politie heeft op 17 september rond 15.00 uur een zestienjarige jongen uit Didam staandegehouden op de Nieuwe Steeg in Zevenaar. Hij reed daar met zijn bromfiets en klokte een snelheid van tachtig kilometer. De bromfiets had een vermogen van 2,0 kW, terwijl 0,44 is toegestaan. Maximumsnelheid van bromfietsen is 30 kilometer (binnen de bebouwde kom) en 40 kilometer per uur (buiten de bebouwde kom). De jongen krijgt proces-verbaal.


* Politiedistrict Rivierenland op internet De internetsite van het politiedistrict Rivierenland is gereed. Op deze site kunnen burgers algemene informatie vinden over onder meer de bereikbaarheid van gebiedsagenten en de bureaus. Verder kunnen burgers via de site het jaarverslag inzien alsmede een antwoord krijgen op veel gestelde vragen. Ook alle persberichten van het district worden dagelijks gepubliceerd. De site is gebouwd in de huisstijl van de Nederlandse politiesite. Men kan op twee manieren uitkomen in Rivierenland. Via de landelijke site: www.politie.nl. Vervolgens dient men naar het korps Gelderland-Midden te surfen, om vervolgens het district Rivierenland te kiezen.Men kan echter ook korter door de bocht: www.politierivierenland.nl.

In regionaal verband zal nog worden bekeken in hoeverre internet ingezet kan worden voor dienstverlening aan het publiek zoals het doen van aangifte en het aanmelden van verloren en gevonden voorwerpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Internet: