Politiebericht Friesland: Friesland 18-09-2001
Politieberichten van 18/9 (07.00 tot 13.00 uur)

Marssum: aanrijding met letsel
Een 17-jarige bromfietser uit Engelum is maandag omstreeks 16.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Westergoawei. De aanrijding ontstond toen de bromfietser plotseling voor een vrachtwagen, bestuurd door een 54-jarige inwoner van Beetgum, de weg overstak. De vrachtwagen bestuurder kon daarop een aanrijding niet voorkomen. De bromfietser werd met onbekend letsel per ambulance naar het MCL overgebracht.

Burgum: inbraak woning
Maandag werd tussen 12.20 en 16.45 uur ingebroken in een woning aan de Trambaan. Nadat men een ruit had vernield werd de gehele woning doorzocht. De 60-jarige bewoonster mist onder andere een videorecorder sieraden, een hoeveelheid geld en twee paspoorten.

Britsum/Cornjum: poging diefstal auto`s
In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden geprobeerd in Cornjum en Britsum auto`s te stelen. In Cornjum betrof het twee auto`s aan de Martenawei en een auto aan de Wylde Tulpstrjitte. In Britsum werd aan De Kamp geprobeerd een auto te stelen. In alle gevallen werd van de auto de motorkap geopend, waarna men onder andere vernielingen aanrichtte aan het stuurhuis.

Bureau Communicatie: 058 8808272